Gezamelijk woonbeleid

Gemeente 65 keer gelezen

De gemeente Pijnacker-Nootdorp gaat een raamovereenkomst aan met de woningcorporaties Rondom Wonen en Vestia Nootdorp over de uitvoering op hoofdlijnen van het woonbeleid in de gemeente. De inhoud van de overeenkomst gaat uit van een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het wonen in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Deze lijn is vanuit het Ministerie van VROM ook verplicht gesteld. Hierbij zorgen de gemeenten voor een realistische, breed afgestemde integrale woonvisie. De woningcorporaties zorgen voor bijpassende prestatieafspraken. Als één van deze partijen daarin tekort schiet, is ingrijpen vanuit het Ministerie mogelijk.

De gemeente Pijnacker-Nootdorp is samen met Rondom Wonen en Vestia Nootdorp haar gezamenlijke verplichting nagekomen in de vorm van een raamovereenkomst, waarin de gemeenschappelijke uitgangspunten staan. Concrete prestatieafspraken worden dan uiteindelijk per corporatie gemaakt en dit biedt ruimte voor maatwerk. De prestatieafspraken moeten helder en transparant zijn, zodat de wederzijdse partijen elkaar daar op kunnen aanspreken.

In de raamovereenkomst staan de voornaamste afspraken waaraan partijen zich conformeren als het om uitvoering van het woonbeleid gaat. De afspraken gaan over het bieden van:

•waarborgen voor de huisvesting van mensen die niet zelf in hun huisvesting kunnen voorzien

•het behouden van voldoende goede en bereikbare sociale huurwoningen

•het realiseren van een gevarieerd en kwalitatief hoogwaardig aanbod aan woningen en woonmilieus in diverse prijsklassen,

•het in samenhang aanbieden van woon , zorg en welzijnsdiensten en

•het behouden en zo nodig verbeteren van de leefkwaliteit in wijken en buurten.

De overeenkomst biedt een uitstekende basis om de kaders en speerpunten van het woonbeleid de komende jaren uit te kunnen voeren, vooral waar het de sociale sector aangaat. Daarnaast biedt het een goede basis voor een duurzame samenwerking met de corporaties, op basis van gemeenschappelijke verantwoordelijkheden.

In de prestatiecontracten worden de gezamenlijk te bereiken doelen, de daarmee verbonden activiteiten en de daaraan verbonden bijdragen van gemeente en corporatie, vastgelegd in meetbare en wederzijds bindende afspraken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant