Afbeelding

Startersmarkt voor kwispelende ondernemers

Gemeente 81 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Maandag 26 mei werd een bijeenkomst gehouden voor startende ondernemers. Ook deze vierde Meet & Greet bijeenkomst die de gemeente dit jaar organiseerde werd druk bezocht.

Op de startersmarkt waren verschillende lokale ondernemers en ondernemersverenigingen aanwezig om hun expertise te delen met een honderdtal jonge ondernemers. Wethouder Economische zaken, Peter van Haagen opende de bijeenkomst en stelde eerst ‘zijn kanjers’ voor, de medewerkers van het Accountteam. “Ze zijn uw eerste aanspreekpunt en staan altijd voor u klaar. Heeft u ideeën of vragen, leg deze aan hen voor!”

Klanten gaan ‘kwispelen’
Daarna was het woord aan ondernemer Ferry van Buijtene van Support 015. Ferry is een (jonge)man van die van aanpakken weet. Hij vertelde hoe hij begonnen is als starter - nog tijdens zijn studie - en wat erbij komt kijken om een succesvol bedrijf te runnen. “Heel belangrijk is toch wel dat je doet wat je zegt, en zegt wat je doet.” Hij adviseerde de starters in de zaal lid te worden van een lokale ondernemersvereniging, een netwerk op te bouwen en van elkaar te leren. Tot slot gaf hij een gouden tip mee: Af en toe is het tijd voor bezinning. Kijk wat je aan het doen bent, kies voor de dingen waar je energie van krijgt én waar je klanten energie van krijgen. Dat versterkt elkaar, je moet ervan gaan ‘kwispelen’, en je klant ook.

Startersmarkt en barbecue
En toen was het tijd voor de startersmarkt en een heerlijke barbecue, verzorgd door Brasserie Brocante uit Pijnacker. Vanwege het slechte weer werd het eten in het bestuurscentrum opgediend, maar zo kon wel het nuttige met het aangename gecombineerd worden! Het vrouwennetwerk Noova had een groot rond tapijt bij zich waar ondernemers zich op konden voorstellen, Bureau Daan heeft de hele avond ondernemers van communicatieadvies voorzien en ADU Accountant & Belastingadviseurs hielp de starter op weg met tips over bijhouden van hun boekhouding. Slechts een paar voorbeelden van hoe lokale ondernemers de starters inspireerden.

Ondernemerstip!
Net als op eerdere bijeenkomsten werd de reuze boterham belegd door de ondernemers met tips en ideeën. Dit keer loofde de Rabobank een prijs uit voor dé Gouden ondernemerstip. De prijs was financiële ondersteuning voor coaching en begeleiding . De winnares was Carla Timmerman, met de tip: “Onderneem zoals je zelf als klant behandeld wil worden”

Uit de krant