Afbeelding

Ondernemersontbijt succesvol

ma 11 nov 2013, 14:41 Gemeente

Pijnacker-Nootdorp - Maandag 11 november was er een Meet & Greet voor winkeliers en horecaondernemers van Pijnacker-Nootdorp in de raadszaal van de gemeente.

Peter van Haagen opende de ‘Groet en Ontmoet’ (zoals hij het zelf noemde) door alle ondernemers welkom te heten en een korte speech te houden.

Accountteam
Vervolgens stelden Marianne Hulsebosch, Tjalle Dijkstra, en Johan Zevenbergen van het accountteam zichzelf voor. Uiteraard was de Meet & Greet bedoeld om de winkeliers en horecaondernemers onderling met elkaar in contact te brengen. Maar het was ook een uitgelezen kans voor het accountteam om goed uit te leggen waar zij voor staan. Zij willen namelijk:
- de banden tussen het bedrijfsleven en de gemeente aanhalen;
- bijdragen aan het aantrekken en behouden van bedrijven en werkgelegenheid in de gemeente;
- één aanspreekpunt vormen voor alle ondernemers; en
- proactief samenwerken met de ondernemers, of de ondernemer ondersteunen waar mogelijk.

Ideeën
Marianne Hulsebosch vertelde de ondernemers dat zij konden reageren op de verschillende stellingen die over de statafels verspreid waren. Met de reacties of suggesties die de ondernemers onder de stellingen schreven, konden zij de reuzenboterham ‘beleggen met ideeën’. Enkele ideeën waarmee de ondernemers de reuzenboterham belegden waren:
- Periodiek overleg tussen gemeente en Horeca over lopende zaken.
- Betere informatie geven over openingstijden, maar vooral sluitingstijden van de parkeergarage.
- Meer en betere verlichting op het Raadhuisplein.

Actie
Het accountteam heeft de reuzenboterham momenteel op kantoor staan om alle suggesties en reacties goed door te nemen en actie te ondernemen waar mogelijk. De Meet & Greet wordt gezien als een kick-off voor de verdere betrekkingen tussen de winkeliers, de horecaondernemers en de gemeente (met name het accountteam).
Verschillende ondernemers hebben laten weten dat zij zich verheugen op de volgende keer. Zij vonden het interessant om eens in gesprek te kunnen met collega-ondernemers en het accountteam van de gemeente. Hebt u nog vragen, opmerkingen of wilt u meer weten? Stuur dan een e-mail naar: accountteam@pijnacker-nootdorp.nl.

Uit de krant