Foto: Martijn Mastenbroek
Foto: Martijn Mastenbroek

Voorzitters, stembureauleden en telleiders gezocht

Gemeente 1.305 keer gelezen

De verkiezing voor het Europees Parlement vindt op donderdag 6 juni 2024 plaats. Voor het bezetten van de stembureaus zijn nog op zoek naar enthousiaste voorzitters, stembureauleden en tellers.

Per stembureau worden zes stembureauleden (+ 2 reserve), een voorzitter en een plaatsvervangend voorzitter gezocht die elk een dagdeel op het stembureau zullen zitten. De ochtendploeg is aanwezig van 07.00 uur tot 14.00 uur en de middagploeg van 13.45 uur tot alle stemmen zijn geteld na 21:00 uur. De ochtendploeg dient vanaf 20.30 weer aanwezig te zijn op locatie om vanaf 21.00 uur te beginnen met tellen. Alle stembureauleden (ochtendploeg, middagploeg en de voorzitter en plaatsvervangend voorzitter) moeten om 21.00 uur in het stembureau aanwezig zijn voor het tellen van de uitgebrachte stemmen. Op donderdag wordt geteld op partijniveau, op vrijdag op kandidaatsniveau.

Voorzitter stembureau

Als voorzitter bent u op donderdag 6 juni verantwoordelijk voor de hele gang van zaken in een stembureau en het netjes verloop van het stemproces. U geeft leiding aan de andere leden van het stembureau en zorgt voor rust en orde. U bent van 7.00 tot 14.00 en vanaf 21.00 uur op het stembureau aanwezig en coördineert de telling per lijst (partij).

Om de voorzitters, plaatsvervangend voorzitters, telleiders en overige stembureauleden voor te bereiden op hun verantwoordelijke taak, staat er in een online omgeving een instructie klaar. Deze wordt afgesloten met een toets die met voldoende resultaat moet worden afgesloten. Als voorzitter, plaatsvervangend voorzitter en telleider moet u ook een praktijktraining afronden om u te helpen bij het invullen van het Proces-Verbaal op de verkiezingsdag.

Stemburauleden

Een lid van een stembureau zorgt ervoor dat de stemming op een correcte manier verloopt. U verricht administratieve werkzaamheden en stelt na afloop van de stemming de uitslag in zijn/haar stemdistrict vast. Om zitting te kunnen nemen op een stembureau moet u 18 jaar of ouder zijn, de Nederlandse taal goed beheersen en snel maar wel nauwkeurig kunnen werken.

Telleiders

Naast voorzitters zijn wij ook nog op zoek naar telleiders die op vrijdag 7 juni 2024 10.00 tot 17.00 uur het tellen van de stemmen per kandidaat willen leiden.

Bij het tellen van de stemmen is het verplicht hierbij een bepaalde telmethode te gebruiken. Telleiders moeten daarom een aparte training volgen over deze methode. De training vindt plaats in het gemeentehuis, Oranjeplein 1 in Pijnacker.

Kwaliteiten

Heeft u de volgende kwaliteiten? Dan bent u degene die we zoeken!

Organisatorische en leidinggevende vaardigheden

Nauwkeurig kunnen werken

Op een vriendelijke en correcte wijze met mensen om kunnen gaan.

Groot verantwoordelijkheidsgevoel

Stressbestendig

Aanmelden

Bent u enthousiast geworden? Meld je dan nu aan via: https://pijnacker-nootdorp.mijnverkiezing.nl/ledenportaal/aanmelden

Vragen

Heeft u nog vragen? Mail dan met Herwin Zwijgers via h.zwijgers@pijnacker-nootdorp.nl of bel via 14 015.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant