Afbeelding

Energietoeslag voor lagere inkomens

Gemeente 13.637 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Het college van burgemeester en wethouders heeft de beleidsregels Energietoeslag 2023 vastgesteld. In november kan hierdoor de energietoeslag worden uitbetaald aan de inwoners van wie de gegevens bij de gemeente bekend zijn.

De hoogte van de energietoeslag bedraagt maximaal €800,- voor huishoudens met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum en maximaal €400,- voor huishoudens met een inkomen tussen de 120% en 130% van het sociaal minimum.

Wie ontvangt de energietoeslag automatisch?

“De gemeente Pijnacker-Nootdorp betaalt eerst de energietoeslag automatisch uit aan huishoudens die bij ons bekend zijn doordat men een (aanvullende) bijstandsuitkering ontvangt of die vorig jaar de energietoeslag hebben ontvangen en volgens onze gegevens nog steeds aan de criteria voldoen. De verwachting is dat wij de uitbetaling in de maand november kunnen doen”, zo laat men weten.

Energietoeslag zelf aanvragen

Degenen die de energietoeslag 2023 niet automatisch ontvangen, kunnen zelf een aanvraag indienen. Dit aanvraagproces start ná de automatische uitbetaling en zal daardoor pas in december 2023 van start kunnen gaan. Zodra dit mogelijk is, leest u dit op www.pijnacker-nootdorp.nl/energietoeslag en in de gemeenteberichten in Telstar/Eendracht

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant