Namens de gemeente Pijnacker-Nootdorp ondertekende wethouder Marieke van Bijnen de overeenkomst.  (foto Michel Groen)
Namens de gemeente Pijnacker-Nootdorp ondertekende wethouder Marieke van Bijnen de overeenkomst. (foto Michel Groen) Michel Groen

Intentieovereenkomst voor Regionaal Werkcentrum

Gemeente 1.110 keer gelezen

Partners uit de arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal hebben donderdag 7 september een belangrijke stap gezet richting een Regionaal Werkcentrum (RWC). 

Hiermee komt alle dienstverlening aan werkzoekenden, werkenden en werkgevers met vragen over werk en scholing onder één dak, digitaal en mogelijk ook fysiek. De betrokkenen ondertekenden hiervoor een intentieovereenkomst. De komst van een RWC is een van de eersten in Nederland. Op slechts een paar andere plekken in Nederland is er op dit moment een vergelijkbaar concept te vinden.
Bedoeling van het Regionaal Werkcentrum is om werkzoekenden, werkenden en werkgevers een duidelijke en herkenbare plek te geven waar zij terecht kunnen met vragen over werk en scholing. Op dit moment zijn er veel verschillende loketten.

Het samenbrengen zorgt er voor dat de bezoekers beter geholpen kunnen worden en er meer maatwerk kan worden toegepast. Vervolgstap is dat de betrokken partijen nu met elkaar in gesprek gaan om tot een samenwerkingsovereenkomst te komen. De ambitie is om de overeenkomst medio 2024 te ondertekenen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant