Het is wat lastig poseren, maar boven deze talenten hangt-ie.
Het is wat lastig poseren, maar boven deze talenten hangt-ie.

Lokale kunstenaars duiken op in Rijksmuseum

Cultuur 1.143 keer gelezen

Berkel en Rodenrijs/Pijnacker - Begin juni kreeg Audrey Soeterbroek, docent Kunstbreak uit Berkel, te horen dat haar groep 5/6 door was naar de finale van de Lang Leve Rembrandt wedstrijd, georganiseerd door het Rijksmuseum.

"En wat zijn ze trots, Sakura, Emi, Byeol, Charlotte, Lucia, Livia, Tessa, Najma en Hevi, want hun 'Nachtwacht' hangt in het Rijksmuseum. Samen met nog heel veel andere kunstenaars is hun werk uitgekozen voor de expositie Lang Leve Rembrandt", vertelt Audrey trots aan de lokale krant Hart van Lansingerland.

Vorige week was het zover. Sakura, Emi en Byeol waren met Audrey en de meeste andere jonge en oude kunstenaars, op Rembrandts geboortedag, in het museum, om de feestelijke opening bij te wonen.

"We hebben nog nooit zoveel levende kunstenaars in het Rijksmuseum bij elkaar gehad. En ook nog nooit van zoveel levende kunstenaars werk getoond", zei zakelijk directeur Erik van Ginkel tijdens de opening. "Misschien is er onder de jonge deelnemers wel een nieuwe Rembrandt", zei juryvoorzitter en hoofd schilderkunst van het museum Pieter Roelofs hoopvol in de museumtuin bij de openingsceremonie. Bennie Jolink, bekend als zanger van de band Normaal en beeldend kunstenaar, zong "Lang zal hij leven", ter ere van Rembrandts verjaardag. Daarna waren er taartjes en was de expositie geopend.

En dat de expositie geopend was lieten zij zich natuurlijk geen twee keer zeggen. Ze hebben hun ogen uitgekeken en wat zijn er allemaal mooie en creatieve werken ingeleverd. Eenmaal in de zaal waar alle op de 'Nachtwacht' geïnspireerde werken hingen, zagen zij die van hun, nummer 564, natuurlijk meteen! De meiden en de juf waren apetrots en na alles uitvoerig te hebben bekeken en te hebben gefotografeerd zijn ze natuurlijk ook nog bij de echte Nachtwacht gaan kijken. "Wat hebben we een fantastische dag gehad!" aldus Audrey Soeterbroek.

De Lang Leve Rembrandt tentoonstelling is nog tot en met 15 september te bezichtigen in het Rijksmuseum.

Uit de krant