Afbeelding

Maak een reis door muziek met het lokale Wereldkoor

Cultuur 1.801 keer gelezen

Wereldkoor Pijnacker-Nootdorp zingt vrijdag 12 april in CulturA&Zo themaconcert: van Latin tot ballade, van 1600 tot nu.

Het Wereldkoor zingt meerstemmige a-capellamuziek; meestal 4-stemmig, en soms zelfs 5-stemmig. De herkomst is Engeland , Frankrijk en Italië, maar ook verder weg: er wordt geswingd op zijn Zuid-Amerikaans en gedroomd in het Japans. Hoewel sommige liedjes bekend klinken, ligt hun oorsprong vaak in een ver verleden. De oudste songs komen uit de 16e eeuw , maar ook muziek uit deze tijd staat op het repertoire. Vandaar dat er naast een swingende Latin-ode aan het lied, een Afro-Amerikaans vrijheidslied en ballades op het programma staan. 

“Natuurlijk zingen we samen een canon en we sluiten af met een bekend Iers kinderlied. Dit muzikale gebeuren staat onder de bezielende leiding van dirigente Annemarie van Bragt. Het Wereldkoor gaat verder dan alleen het zingen van mooie liederen. Het creëert een gevoel van verbinding door middel van muziek”, laat men weten. U bent op vrijdag 12 april van 10.30 tot 11.30 uur van harte welkom in de theaterzaal van CulturA&Zo in de Dorpsstraat 7 in Nootdorp. Gratis toegang.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant