Afbeelding

Huurders CJMV-gebouw zijn zoekende

Cultuur 2.706 keer gelezen

Een medewerker van De Verbeelding zei maandagavond tijdens de bijeenkomst over het uitstel van de ontwikkeling van het Sociaal Cultureel Centrum op de Rabolocatie bij het Raadhuisplein, dat cultuurmensen creatief zijn en daardoor soms hun eigen graf een beetje graven.

Hij doelde op spontane ideeën over het herhuisvesten van verenigingen en koren die op straat dreigen te komen staan en die juist zo blij waren met het plan voor een groot Sociaal Cultureel Centrum op de Rabolocatie.

Met name de gebruikers van het CJMV-gebouw. Dat zijn het Oratoriumkoor Cantando met ruim zestig zangers en de Muziekvereniging Haaglanden met een grote senioren- en jeugdfanfare. Plus ook Muziekschool Rootz. Rootz is bezig in het Parochiehuis aan de Oostlaan ruimtes te huren van de nieuwe huurder daar, Victory Outreach Rijnmond, een evangelisch kerkgenootschap dat het gebouw huurt van de RK-kerk.

Cantando is nog zoekende. Men kijkt naar de CASA-school in Pijnacker-Noord en maandag bleek ook de bibliotheek van Pijnacker wellicht een optie. Haaglanden is bezig met De Tinteltent van de IJsvereniging Pijnacker aan het eind van de Sportlaan en onderzoekt ook de mogelijkheden van Het Baken, de sportzaal nabij de Oranjelaan in Pijnacker/Koningshof.

De zoektocht is nodig omdat de PKN-kerk Pijnacker/Delfgauw het historische CJMV-gebouw van de hand wil doen. Ook bij de kerk klotst het geld niet tegen de plinten op, dus ook daar moeten keuzes worden gemaakt. En dat houdt dus in dat een muziekvereniging als Haaglanden met Excelsiorroots na een jaar of negentig het pand van de Christelijke Jonge Mannen Vereniging dient te verlaten per augustus. Wat ook geldt voor Cantando dat daar een kleine eeuw heeft gezongen, toen nog onder de naam Christelijke Zangvereniging Hallelujah.

Het gebouw met erachter een flinke tuin – de totale oppervlakte is 850 vierkante meter –staat te koop. De vraagprijs is 750.000 euro. De toekomstige bestemming kan van alles zijn: een museum, een culturele bestemming, inpandige appartementen, enzovoort.

Raadsleden vroegen zich wel eens af: kunnen we daar het Sociaal Cultureel Centrum niet bouwen. Het antwoord: veel te kleine locatie! De Rabolocatie is vier keer zo groot…


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant