Mido, Nuriyuki en Sam staan met regelmaat samen in de opnamestudio.
Mido, Nuriyuki en Sam staan met regelmaat samen in de opnamestudio.

Mido, Sam en Nuriyuki timmeren hard aan de muzikale weg

Cultuur 1.957 keer gelezen

Sinds de zomer van 2023 begint de muziek van het drietal Nuriyuki, roepnaam Nuri, Sam en Mido serieuze vormen aan te nemen. Sam en Mido vormen het tweetal M1dos & Sams, Nuri is een solo-muzikant onder de naam: NuriYuki. 

Ze maken samen, maar ook afzonderlijk van elkaar, muziek. Hun laatste gezamenlijke nummer: ‘Focus’, werd goed ontvangen op Spotify en goed beluisterd in binnen-en buitenland. Ze timmeren langzaam aan de weg van succes. Binnenkort komen er nieuwe nummers uit, houd Spotify in de gaten!

Hoe het allemaal begon
Nuri (26), Sam (21) en Mido (21) kennen elkaar al langer, maar vonden elkaar uiteindelijk in de muziek. Sam vertelt lachend hoe het allemaal begon. In het begin probeer je namelijk iets. Je zoekt je eigen weg daarin. Het gaat nog niet professioneel. “In het begin namen we alles op met onze telefoon, dat was natuurlijk niet zo’n goede kwaliteit”, vertelt Sam. Maar, het was wel een begin! Mido en Sam begonnen samen met freestylen, het schrijven van teksten en het zoeken van de best passende beat. Toen ze het gevoel hadden dat ze een goed nummer te pakken hadden, vroegen ze Nuri erbij. Op het moment dat Nuri werd benaderd, was het nummer al zo goed als klaar. Aan Nuri was het de taak om het nummer bij te schaven. Dat was het begin van de samenwerking, die vanaf dat moment professionelere vormen aannam. Er werd contact gezocht met meerdere producers en uit eindelijk viel de keus op Curved, een producer uit Amsterdam. “We hebben voor deze producer gekozen, omdat hij ons voedt en inspireert op muzikaal gebied”, legt Sam uit. “Met een producer moet je echt een klik hebben, dat hebben we met deze.” Het laatste nummer dat ze gezamenlijk hebben uitgebracht: Focus werd heel goed ontvangen op Spotify. Het nummer is een korte tijd meer dan 5200 keer beluisterd, zowel in Nederland als in het buitenland.

Nummers
Hun muziek gaat vooral over de liefde. Ze houden ervan om hun eigen ervaringen en gevoelens te delen met het publiek. Ze zingen met passie en energie over de ups en downs van het leven. Met het schrijven van de teksten is Sam naar eigen zeggen heel perfectionistisch, het totaalplaatje moet kloppen.” Het liefst schrijven ze de teksten in de avond en in de nachten, dan is er rust en de meeste inspiratie. Het schrijven van de teksten doet het drietal liever thuis. De rest van het proces gebeurt in de studio in Amsterdam. “De producer is daarnaast ook een soort coach die tips geeft over de teksten en hoe deze het beste kunnen klinken of over de manier waarop je iets uitspreekt”, zegt Nuri. Voordat een liedje klaar is, komt er nog veel bij kijken achter de schermen”, zegt Nuri. Soms moeten liedjes meerdere malen worden opgenomen. “Soms denk je bijvoorbeeld dat je het goed hebt ingesproken en krijg je te horen, dat het anders moet”, zegt Nuri. Het drietal vindt het belangrijk dat er in alle openheid, eerlijk met elkaar kan worden gepraat. Op de vraag hoe ze omgaan met kritiek, antwoordt Sam meteen dat hij dat in het algemeen wel moeilijk vindt om mee om te gaan, maar dat hij kritiek op muzikaal gebied wel makkelijker kan accepteren. Het blijft immers een leerproces!

Toekomst
Sam en Mido hebben samen al verschillende nummers gemaakt, waarvan zes nummers ‘studiowaardig’. Hiervan zijn er twee nummers op Spotify gekomen, de rest is nog niet gepubliceerd. De absolute topper is: ‘Zonder mij’. Binnenkort komt het volgende nummer van M1dos & Sam uit: Rome of Parijs. Nuri heeft onlangs een nummer uitgebracht: -10. In maart komt een liedje uit speciaal geschreven voor zijn vader, die twee jaar geleden is overleden. “Van al mijn nummers is dit het nummer wat mij het meeste doet”, zegt Nuri. De muziek werd vooral door vrienden en bekenden gedeeld en werd in korte populair op Spotify. Het drietal hoopt stapsgewijs op nog meer bekendheid, ze zijn erg bescheiden. “Het zou mooi zijn als we lokaal en in de regio bekender zouden worden en ergens een klein optreden kunnen geven.”

Beatmakers en-of producers die willen samenwerken kunnen contact opnemen met: management@dbarecord.com.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant