Het Delft Trio treedt zaterdagavond op in de RK-kerk van Berkel. Van links naar rechts: David, Lauretta en Quirine.
Het Delft Trio treedt zaterdagavond op in de RK-kerk van Berkel. Van links naar rechts: David, Lauretta en Quirine.

Delft Trio: derde concert Klassiek aan het Lint

Cultuur 378 keer gelezen

De serie Klassiek aan het Lint is komende zaterdag 10 februari aan het derde concert toe. In de RK-kerk aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs speelt dan het Delft Trio.

Dat bestaat uit violiste Quirine Scheffers, hoornist David Fernandez Alonso en pianiste Lauretta Bloomer. Quirine en David zijn een echtpaar dat in Berkel woont. Lauretta woont in Delft en daar oefent het trio doorgaans. Vandaar de naam. Quirine en David maken allebei deel uit van het vermaarde Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ze hebben elkaar daar leren kennen en vooral Quirine is in Lansingerland meteen cultureel en muzikaal actief geworden nadat ze in Berkel en Rodenrijs kwamen wonen.

Samen met Ria van der Burg heeft Quirine de serie Klassiek aan het Lint ontwikkeld. De serie heeft tot doel jong talent en professionals uit Lansingerland een podium te geven. Zo geven op zaterdag 13 april broer en zus Matthijs en Adinda van Delft een concert.

Maar eerst komende zaterdag 10 februari om 20.00 uur het Delft Trio. Ze spelen onder meer het meeslepende hoorntrio van Brahms, een prachtige vioolsonate van Debussy en de zogeheten Romance voor hoorn en piano van Saint-Saëns. Ook spelen ze nog wat muziek van Charles Koechlin.

Kaartverkoop via www.cultuuraanhetlint.nl, Van Atten en Van den IJssel in Berkel en Primera Sandra in Bleiswijk. Of bij de entree van de kerk. De prijs: 15 euro en tot en met 26 jaar 10 euro.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant