Afbeelding

The High Kings zijn terug op Scheveningen

Cultuur 1.050 keer gelezen

Delfgauw - The High Kings, Ierland’s toonaangevende folkband, viert zijn 15-jarig jubileum en keert terug naar de Benelux met een tour én het nieuwe album ‘The Road Not Taken’. Na de zinderende show van vorig jaar is deze legendarische Ierse Folkband weer terug op Scheveningen! Woensdag 4 oktober is uw kans om dit unieke concert bij te wonen van de ‘The True Heirs of Ireland’s Folk Heritage’ in de sfeervolle ambiance van De Nieuwe Badkapel.

Door: Martin Reitsma

De grootste Irish Folk Band

In Ierland zijn ze al jaren de grootste Irish Folk Band en dit is niet zonder reden. Hun debuutplaat werd al meteen bekroond met de titel “Irish Folk Band of the Year” en de vier daaropvolgende albums werden bekroond met platinum in hun thuisland. Ze hebben uitverkochte zalen gespeeld in de Benelux en landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. Met meer dan 13 instrumenten op zak, spelen deze multi-instrumentalisten met veel passie en energie. Het is dan ook geen verrassing dat ze bekend staan als een fenomenale liveband. Hun setlist bevat niet alleen eigen nummers, maar de bekende Ierse ballads en traditionele sing-a-longs waar het hele publiek voluit van kan genieten. Hun optredens zijn een onvergetelijke ervaring, vol emotie en energie. In 2023 bestaan The High Kings 15 jaar en dat vieren ze met de release van een nieuw album ‘The Road Not Taken’ in juni en met hun wereldwijde tour.

The True Heirs of Ireland’s Folk Heritage

The High Kings leggen al ruim 11 jaar lang de lat voor de Ierse folkmuziek erg hoog. Ze werden in 2020 bestempeld als vaandeldrager van hun genre. Inmiddels heeft deze band 7 studioalbums uitgebracht waarvan er twee in de Top10 van de Amerikaanse Billboards zijn beland. Met optredens in een uitverkocht Olympia Theatre in Dublin en zelfs voor President Obama zijn The High Kings de grootste Irish Folkband van Ierland en kent hun succes geen grenzen! In binnen- en buitenland zetten zij Ierse folk, traditionals, singalongs en ballads op de kaart en hebben ze een enorme fanbase opgebouwd.

Darren Holden is een van de zangers van The High Kings, onze dorpsgenoot Martin Reitsma legt hem diverse vragen voor:

Met The High Kings heb je inmiddels een trouw en enthousiast publiek weten te trekken in Scheveningen. Hoe ervaar jij dit zelf? “We kunnen een enorme toename van nieuwe fans zien sinds het nieuwe album ‘The Road Not Taken’ uitkwam. Het spreekt wereldwijd een enorm aan en ook in Nederland gaat het goed.”

Heb je tussen jullie optredens door nog tijd om te genieten van Den Haag en Scheveningen? En hoe beleef jij de stad en badplaats? “Elke keer als we daar zijn, proberen we eropuit te gaan en de stad te bekijken. Het is zo mooi en de restaurants en bars zijn fantastisch. Ik heb altijd een zwak gehad voor jullie. Zo warm en vriendelijk.”

Hoe houd je je geweldige stemmen en stembereik in goede conditie? “Ik doe elke dag een warming-up vanaf ongeveer het middaguur en zorg ervoor dat ik geen drankjes en eten eet die slecht zijn voor de stembanden.”

Zingen jullie naast al die prachtige traditionals, evergreens en klassieke liedjes ook eigen werk? “Het Road Not Taken-album is geheel ons eigen materiaal. Ik heb 5 van de 13 nummers geschreven en het was een geweldige ervaring om de positieve reacties op deze plaat te zien.”

Wat zijn jullie favoriete momenten, locaties of shows? “Het is te veel om op te noemen maar elk optreden waarbij we veel bijval en mooie reacties van het publiek krijgen, is een gedenkwaardige avond. We hebben door de jaren heen een aantal speciale shows gehad, waaronder de Royal Albert Hall en de O2 Arena Londen. Maar ook in Scheveningen is het iedere keer weer genieten.”

Den Haag heeft in Nederland en andere delen van de wereld een goede reputatie vanwege hun muziek en bands als Golden Earring en Shocking Blue. Heb je daar iets van mee gekregen? “Nou, wie houdt er niet van Radar Love! Golden Earring is een klassieke band en legendarisch over de hele wereld. Shocking Blue had een aantal geweldige hits! Ik hou van de hit Venus!”

The High Kings terug op Scheveningen Woensdag 4 oktober 2023 De Nieuwe Badkapel - Nieuwe Parklaan 90, 2587 BV Den Haag Start concert: 20:00 uur Deuren open: 19:00 uur Tickets á € 26,50 (+ 1 euro servicekosten): podiumaanzee.stager.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant