Afbeelding

Leerlingen Stanislascollege Pijnacker presenteren ‘De Gelaarsde Poes’

Cultuur 1.716 keer gelezen

Pijnacker - Leerlingen van het Stanislascollege Pijnacker zijn al maanden druk in de weer met repeteren voor hun musical ‘De Gelaarsde Poes’. Zaterdag 3 en zondag 4 juni staan ze dan eindelijk echt ‘op de planken’. Dat weekend kan iedereen in Theater CulturA & Zo in Nootdorp komen genieten van een avond vol muziek, humor en entertainment. 

De leerlingen verheugen zich op hun show – en zij zijn niet de enigen. “Het is geweldig om te zien hoe enthousiast zij afgelopen maanden in de weer waren met de voorbereidingen”, vertelt Danny Molenkamp, docent op het Stanislascollege Pijnacker. De cast van de musical bestaat volledig uit leerlingen van de school aan de Sportlaan, die sinds dit schooljaar werkt met MyFlex. In deze vorm van onderwijs kiezen leerlingen naast de reguliere lessen voor FlexSupport (extra uitleg), FlexStudy (zelfstandig werken) of FlexChallenge (extra uitdaging).
Een groep van ruim dertig leerlingen ging afgelopen schooljaar graag de uitdaging aan om een eigen musical neer te zetten. Zij spelen in het stuk, verzorgen zelf de muziek en vormen ook de stage-crew. En hoe! Het resultaat mag er zijn. “De repetities waren veelbelovend”, vervolgt Molenkamp. “Het wordt een gezellige avond vol topamusement.”

Gelaarsde Poes
De Gelaarsde Poes is een parodie op het sprookje De Gelaarsde Kat. Het is een bewerking van De Gelaarsde Kat, geschreven door Don Duyns met liedjes van voornamelijk Michael Jackson. Het verhaal gaat over molenaarszoon Jaap. Als hij alles kwijtraakt, kan hij nog maar op één vriend vertrouwen: zijn Gelaarsde Poes. Samen trekken ze door het dwergstaatje Biechtenstein, op zoek naar eten en werk. Door de slimme en onnavolgbare streken van Poes weten de twee in no time het vertrouwen van de koning te winnen en zich een plek aan het hof te verwerven. Maar is alles wel zo mooi als het lijkt? Is prinses Wendy zo lief als ze er uit ziet? Kan een monster ook een muis zijn? En hoeveel levens heeft een kat eigenlijk?

Kaarten
Nieuwsgierig naar de antwoorden op al deze vragen? En wilt u ook graag de talentvolle jeugd uit Pijnacker-Nootdorp in actie zien? Kom dan kijken op zaterdag 3 en/of zondag 4 juni. Op zaterdag zijn er voorstellingen om 14.00 uur en om 20.00 uur, op zondag is de voorstelling om 14.00 uur. Kaarten kosten slechts 7 euro 50 per stuk, inclusief pauzedrankje. Meer weten? Zie voor meer informatie en kaartverkoop de website www.culturaenzo.nl


Uit de krant