Afbeelding

Column. De ideale winter

Columns 44 keer gelezen

Geluk zit in kleine dingen of hangt in dit geval beter gezegd in de lucht. Alhoewel er de afgelopen dagen ’s morgens toch een beetje ijs van de autoruit gekrabd moest worden, was daar al snel een zonnetje. Het krabben mag geen naam hebben mensen.

Maandag zou zelfs wel eens de warmste 6 januari ooit kunnen worden, aldus weeronline.nl. Het dagrecord dateert van 1999 en staat op 13,1 graden in De Bilt.

Er is weertechnisch natuurlijk van alles aan de hand, maar ik vind het wel even best. Geen kouwe klauwe, buikschuivers met je fiets, kapotte lippen en een rode neus. Het in deze tijd normaal door pekelwagens gedomineerde dorp voelt even als klein Gran Canaria. Ik ben er blij mee.

De bomen zijn al groen, de zuidelijk georiënteerde vogels vliegen rond en de mollen kruipen uit de grond. Dat de muggen geen vroegtijdige dood zijn gestorven neem ik komende zomer gewoon op de koop toe. Geen overuurtjes en nachttoeslag voor de gemeentelijke winterploeg? Jammer dan! De zomer maakt eigenhandig alvast een doorstart. I like!

Martijn Mastenbroek

Uit de krant