Afbeelding

Column Afval

Columns 15 keer gelezen

Zo mensen. Het is tijd voor een vent in het hoenderhok. Naast Det, Manuela en Zjanette, is het na bijna tien jaar ook wel eens tijd voor een stevig geluid van de andere sexe.

David Kunz is niet geboren maar wel getogen in Pijnacker en emigreerde acht jaar geleden naar Den Haag. Van daaruit kijkt hij met een soms jaloerse blik naar Pijnacker. David schrijft niet alleen voor Telstar, maar ook op deuren, glazen en zijn eigen DuncanHills.

Als de papiercontainer vol is pleur je het er lekker naast. Ik snap dat wel. De mensen van de gemeente komen de zooi toch wel eens een keer opruimen en je eigen schuur is weer leeg. Dat de complete vuillocatie en de directe omgeving er na het eerste zuchtje wind Napolitaans bijliggen is bijzaak, zeker als je zelf op zo'n afstand van het ding woont dat je het enkel ziet als je 's morgens naar je werk rijdt en acht uur later weer terug.

Zelf ga ik nog een stuk verder. Afval alleen naast de bak gooien als deze vol is doe ik al jaren niet meer. Ik pleur het er nu sowieso niet meer in. Want een dag later is de container alsnog vol en wordt het afval er toch naast geflikkerd, dus waarom zou ik mijn vingers riskeren door de kranten in de veel te kleine containeropening te proppen als het toch niks uitmaakt. Sterker nog, tegenwoordig leg ik mijn rotzooi heel instabiel tegen de achterklep van de auto. Bij aankomst de klep opendoen, dat kan ik vanachter het stuur, dan een flinke dot gas geven en de bende rolt vanzelf naar de grond.

Moet je natuurlijk wel eerst even draaien met de leasebak, anders baan je je een weg door een mud kranten, wat verdwaalde blaadjes van de leesmap en een kist Mooi Kaap. Die fout maakte ik de eerste keer, toen stond ik alles alsnog aan de kant te vegen. Gelukkig leer je daarvan.
Overigens houd ik het allang niet meer bij enkel papier en glas, dat is voor amateurs. Etensresten, bouwafval, huisraden, complete inboedels tieft ik ongezien neer op het Vrouwenrecht. Zoals gezegd, het wordt toch wel opgehaald, en er staan geen camera's dus wie maakt me wat.

Of ik het niet asociaal vind, vroeg de overbuurman laatst. Ik schijn te zorgen voor overlast en ook nog eens het aangezicht van de wijk te verpesten, volgens de man. Ik heb hem hard uitgelachen en ben daarna boos weggelopen. Ik gooi gewoon mijn afval weg. Als de gemeente wil dat het netjes blijft moeten ze de containers maar vaker legen.

Vroeger, met Ryck, dat waren nog eens tijden. Toen kreeg je zo tien cent voor een ton plastic. Dan ben ik graag netjes, nu zoeken ze het allemaal maar uit.

David

Uit de krant