Afbeelding

Column. Hamstereeeeen!

Columns 68 keer gelezen

Onregelmatig publiceert Zjanette een column op Telstar Online. Zjanette schrijft scherp, maar eerlijk.

Ik dus naar de supermarkt. Hamsterweken hè? En het wordt toch allemaal wat krapper en je moet toch wat. En haast natuurlijk. Moet nog heel veel doen vandaag. En wat denk je? Heb ik weer. Halve supermarkt vol met van die bejaarden. Die staan overal in de weg, hebben alle tijd en letten nergens op. Alsof zij op de prijzen moeten letten. Niet toch? Nou dan. Kunnen die ouwetjes niet op een ander tijdstip boodschappen doen vraag je je dan af. Moet dat persé op momenten dat wij er ook zijn? Afijn, ik ren naar de pinkassa. Ik pin altijd hè. Lekker snel. Staat daar ook weer zo’n bejaarde. Ik dacht dat die niet pinden? Die betalen toch alles contant? En wat denk je? Heb ik weer. Is die ouwe een doos eieren vergeten en moet ze nog even terug. In plaats dat ze nou een boodschappenbriefje maakt. Ze weten toch dat ze vergeetachtig zijn? En wij maar wachten. Alsof wij alle tijd hebben.
Ben ik eindelijk aan de beurt, gaan ze hun boodschappen op hun gemak in staan pakken. Dus ik duw dat karretje met een zwaai opzij en zeg keihard PARDON! En gelijk vuil kijken want dan begrijpen ze het misschien.

Over vuil gesproken. Moeten we allemaal zo nodig ons vuil scheiden en vervolgens zijn alle bakken vol. Sta ik daar met mijn zakkie plastic en doos papier. En wat denk je? Heb ik weer. Een overvolle bak. Alsof wij het allemaal verzonnen hebben. Nee en dan de hoge heren met hun dikke salaris. Die hebben nergens last van. Dus ik denk krijg wat. Ik zet het er gewoon bij. Ja wat moet je? Ik was op weg naar de supermarkt. Kan het moeilijk meenemen toch?
Trouwens, het is toch al een zooi op straat. Overal vuurwerkafval. Gaan ze zeuren dat je dat op moet vegen de volgende dag. Hallo! Alsof wij de volgende dag geen koppijn genoeg hadden. Weet je wel hoe laat het geworden is. Of liever gezegd, hoe vroeg. Ha Ha!
Tot vier uur vuurwerk af staan steken. Ik zeg nou, zeg ik tegen de kinderen. Bewaren jullie de rest maar tot morgen. Mag niet, zeiden ze. Ik zeg ja, zeg ik, er mag zoveel niet. En wat geeft dat nou die paar knalletjes.
En de dag erna is het weer druk hè? Gewone werkdag. En trouwens, de gemeente kan die vuurwerktroep toch opruimen? Waar betalen we anders voor?

Over betalen gesproken. Heb je die nieuwe verkeersborden gezien? Je mag daar niet meer fietsen of brommen. Nou ja, dat mocht al niet maar nu staan gelijk de prijzen erbij. Wat het kost als je het toch doet. Onzin hè? Wie heeft daar nou last van als ik daar fiets? Ik kijk toch uit of niet dan. En ze zien me toch aankomen? Ja laatst ging het bijna mis. Ik had haast. Ik moest nog veel doen namelijk. Dus ik fiets een beetje harder dan normaal en zo dat winkelcentrum in. Recht op de supermarkt af. En wat denk je? Heb ik weer. Komt er iemand net uit een winkel lopen. Ja hallo! Kijk dan uit je doppen voor je naar buiten komt. Je ziet me toch aankomen.

Over aankomen gesproken. Ben gelijk aan de lijn gegaan op 1 januari. Nou ja, op 2 januari. Want ja, je gaat op nieuwjaarsvisite. Kom je niet onderuit hè? En ik had nog zo gezegd, ik ga lijnen. En wat denk je? Heb ik weer. Er waren nog oliebollen en appelflappen en een heleboel hapjes. Gooi die dan weg denk ik dan. Maar nee hoor. Het moest op. Dus wat doe je dan? Leuk begin is anders. Ik denk, ik zeg niks. Want dan heb je zo weer ruzie. Je kunt toch een beetje rekening houden met een ander denk ik dan? Is dat nou zo moeilijk. Beetje rekening houden met een ander? Lijkt wel of de mensen dat niet meer kunnen.
Nou ja, ik ga. Ik heb haast. Moet nog heel veel doen vandaag.

Oh ja, en de beste wensen hè? Mag toch nog wel?

Zjanette

Uit de krant