Afbeelding
COLUMN

Het Noorderlicht

Column 27 keer gelezen

Gisteren kreeg ik van onze directeur een brief overhandigd. Het was het verhaal van Michelle, een 16-jarige meisje dat ongeneselijk ziek is. Ze lijdt aan een agressieve zeldzame vorm van botkanker.

Het halen van onze deadline, honderd terugbel-briefjes en een bak vol mailtjes. En wat moeten we vanavond eten? Het was allemaal niet belangrijk meer. In mijn hoofd zat Michelle, haar mooie profielfoto en haar laatste wens. Het Noorderlicht zien.

Rode draad in de brief was een dure (levensverlengende) behandeling in Parijs. Daar is een enorme bak geld voor nodig. Je vraagt je meteen af waarom het redden van een mensenleven eigenlijk een ton moet kosten? Dat heeft niemand liggen. Ik niet in ieder geval. Zakkenvullers!

Maar er stond nog een wens in de brief. Eentje die wel haalbaar moet zijn. Michelle wil heel graag het Noorderlicht zien. Feitelijk dus een ticket naar IJsland, een gezellig hotelletje en een beetje zakgeld. Van sterren weefde ik het verre, het Noorderlicht, zong Ramses Shaffy ooit.

Brutaal heb ik TUI Nederland gisteravond maar eens aangeschreven. Gewoon omdat deze als eerste bovenaan stond op Google als je op Noorderlicht reizen zoekt. Vrijblijvend, maar natuurlijk hopend op een reactie. Mijn deal: TUI met een mooie advertentie in onze krant, Michelle naar het Noorderlicht.

Ik zie dat de afdeling webcare van TUI al sinds vanmorgen druk in de weer is met het beantwoorden van heel belangrijke vragen, zoals het afhandelen van een gevonden koffer en een verlopen reisverzekering. Nog maar even afwachten dus. Op in ieder geval een antwoord. Toch?

Overigens is een wilde weldoener uit Pijnacker-Nootdorp ook welkom.

Martijn Mastenbroek


Update 14.52 uur. TUI meldt dat de afdeling communicatie contact opneemt met Telstar.

Uit de krant