Linda en haar 'Ken'.
Linda en haar 'Ken'.
Mijn Job is Top

Linda Neeleman is voetreflextherapeut

Actueel 853 keer gelezen

Na een tijdje als pedicure gewerkt te hebben, bekwaamde Linda Neeleman zich in de voetreflexologie. De therapie gaat ervan uit dat alle organen in het menselijk lichaam kunnen worden behandeld via plekjes op de voet. "Ik besefte dat ik mensen verder wil helpen dan alleen met hun problemen aan de voeten." Linda startte met de HBO opleiding 'voetreflexPlus therapeut' waarbij 'plus' een specialisatie van de Chinese reflexologie aanduidt.

Het plusje maakt ons nieuwsgierig en we vragen Linda om verdere uitleg. "Met voetreflexologie ben je bezig om het evenwicht in het lichaam te herstellen. De Europese reflexologie werkt alleen met drukpunten op de voet en rond enkel. Bij de Chinese methode leer je de meridianen te behandelen met glijdende bewegingen op de voet tot en met de knie", zegt Linda en pakt haar 'Ken' erbij, een pop waarop die energiebanen van het menselijk lichaam te zien zijn. "Ik heb nog niet zoveel mannen in mijn praktijk maar deze is er er altijd bij", zegt Linda lachend waarna zij vertelt dat in China de geneeswijze absoluut erkend is, in tegenstelling tot bij ons.

Linda groeide op in Reeuwijk en dacht als klein meisje 'later' misschien kapster te worden. "Eigenlijk alleen omdat mijn moeder elke dag mijn haar zo lekker kamde, ik dacht dat andere mensen dan ook wel fijn zouden vinden." Het bleef bij denken want na de middelbare school wilde Linda zich inschrijven voor een toeristische opleiding, maar besloot om eerst de MEAO te doen, vooral omdat je daar vier talen leerde, Nederlands, Engels, Duits en Spaans. Je kreeg er ook les in steno en ik had verschillende economische vakken. Het was meteen een mooie reden om zelfstandig te gaan wonen, daar was ik erg aan toe ook al had ik het thuis prima naar mijn zin hoor." Er volgden stages. Als hostess bij een autobeurs en in een jeugdherberg in Domburg die zij al kende van vakanties. "Mijn oorspronkelijke plan was om standplaatshostess te worden in het buitenland maar de liefde kwam op mijn pad", vervolgt Linda.

Enkele jaren later ging het toch kriebelen en vertrok Linda - inmiddels weer vrijgezel - naar Kos in Griekenland. "Kort nadat ik er was aangekomen, speelde Ajax tegen Panathinaikos en ik ging kijken in een café waar allemaal mensen uit de reiswereld zaten. Nog voordat het laatste fluitsignaal van de wedstrijd klonk, had ik mijn baan te pakken bij een reisorganisatie." Na een jaar keerde Linda terug naar Nederland en ging zij op kantoor werken. "Ik had toen al interesse in voetreflexologie maar werd eerst pedicure. De opleiding tot voetreflextherapeut voelde voor mij als 'thuiskomen'. Je gaat de oorsprong van de klacht opsporen en behandelen. Als mensen na een behandeling zeggen: 'Ik loop weer op wolkjes', dan voelt dat voor mij net zo goed als voor hen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant