Sylvia Oudshoorn vindt alles wat met gezondheid te maken heeft bijzonder boeiend.
Sylvia Oudshoorn vindt alles wat met gezondheid te maken heeft bijzonder boeiend.

Acupunctuur Nootdorp: nu ook behandeling met kruidengeneeskunde

Algemeen 739 keer gelezen

In de praktijk van Sylvia Oudshoorn hangt een mooie grote foto van een brug. Voor de vrouw van Acupunctuur Nootdorp staat die brug symbool voor de mogelijke samenwerking tussen de westerse gezondheidszorg en de oosterse. Sylvia ziet gezondheidszorg als één geheel van mogelijkheden waarbij het een het ander niet moet uitsluiten. De gezondheid van de mens staat hierbij altijd op de eerste plaats.

De 51-jarige Nootdorpse vindt alles omtrent gezondheid en genezing uiterst boeiend.  Ze volgt regelmatig bijscholingen en is nooit uitgeleerd. Na een HBO-studie van 6,5 jaar begon ze in 2012 haar eigen praktijk die prima loopt. De afgelopen drie jaar studeerde Sylvia 'Chinese kruidengeneeskunde'.

Chinese kruidengeneeskunde is veel minder bekend dan acupunctuur. Toch zijn de mogelijkheden met Chinese kruiden groot en kunnen ze bij veel uiteenlopende klachten een goed resultaat geven. Voor iedere cliënt schrijft Sylvia op maat een kruidenrecept voor. De gebruikte kruiden staan onder toezicht van Nederlandse en Europese wetgeving.

En de Natuur Apotheek in Pijnacker maakt de kruidenformule in granulaat, tabletten of vloeistof, net wat de klant prettig vindt.  "De kruiden zijn een geweldige toevoeging in mijn praktijk: soms zijn er gezondheidsproblemen waar met kruidentherapie meer resultaat bereikt kan worden dan met acupunctuur. En ook voor mensen die bang zijn voor naalden, is kruidentherapie een heel mooi alternatief!"

 "De traditionele Chinese geneeskunde begint met voeding. Daarna komen Tuina-massage en bewegen (Qi Gong) en vervolgens acupunctuur en het gebruik van kruiden. De basis is dat er evenwicht moet zijn tussen het yin en het yang. Gezondheidsklachten hebben vaak te maken met verstoorde energiestromen en energieblokkades in het lichaam. De behandeling is bedoeld om dit te herstellen en zo de gezondheid te verbeteren."

Acupunctuur en Chinese kruidentherapie is voor ontzettend veel klachten en problemen inzetbaar darmproblemen, gewrichts- en spieraandoeningen, hooikoorts, koude handen en/of voeten, luchtwegproblemen, maagklachten, menstruatieklachten, nek- en schouderklachten, pijn klachten , slaapstoornissen, stressklachten, chronische vermoeidheid, enzovoort.

Sylvia begint met een uitgebreide intake en inventarisatie van de gezondheid en de klachten van de betreffende persoon. In overleg wordt dan een behandelmethode en een behandelplan bepaald.

Het mooie van het vak vindt ze de enorme veelzijdigheid en het verschil dat Chinese geneeskunde kan maken voor de gezondheid van mensen.  En belangrijk vindt ze is dat je eerlijk moet zijn. "Soms kan ik bepaalde klachten niet behandelen en dan is het beter om voor een andere geneeswijze te kiezen. Gelukkig blijft er genoeg over voor iemand die met acupunctuur en Chinese kruiden werkt. Het is echt verbazingwekkend wat daar allemaal mee mogelijk is.

Een stukje China en traditionele Chinese gezondheidszorg binnen de grenzen van Pijnacker-Nootdorp dus. Sylvia staat paraat bij de FLOW-beurs. Ze heeft bovendien een mooie website en folder. En je kunt altijd bij haar terecht voor nadere tekst, uitleg en hopelijk genezing!

Acupunctuur Nootdorp
Laan van Ambacht 2
2631 RJ Nootdorp
015 – 310 7971

info@acupunctuurnootdorp.nl
www.acupunctuurnootdorp.nl

Uit de krant