Logo telstar-online.nl

Zelfstandig blijven functioneren met ergotherapie

  •   352 keer gelezen

Ergotherapie Pijnacker is de praktijk van Bianca Stappers en gevestigd aan de Weteringweg 2, gelegen op de Boezem. Een ergotherapeut houdt zich bezig met "het handelen", oftewel de uitvoering van dagelijkse activiteiten. Mensen met lichamelijke en/ of psychische aandoeningen kunnen terecht bij een ergotherapeut. Behandeling en advisering helpt om de zelfstandigheid en kwaliteit van leven te vergroten.

Bianca bezoekt vooral mensen in de thuissituatie. Enkele voorbeelden: Een vrouw met dementie kookt graag, maar de laatste tijd lukt haar dit niet meer. Ze kon de spullen, die zij nodig had, niet meer vinden. Met de ergotherapeut is het aanrechtblad zo leeg mogelijk gemaakt en haar man zet alles wat zij nodig heeft klaar. Mevrouw maakt nu weer haar heerlijke tomatensoep. Een man met evenwichtsproblemen heeft een scootmobiel aangeschaft en voelt zich onzeker met het rijden. Na een rijvaardigheidstraining doet hij weer met zelfvertrouwen zijn boodschappen en rijdt hij naar de kaartclub.

Daarnaast ziet Bianca regelmatig mensen in de praktijk met o.a. vragen over terugkeer naar werk of het anders verdelen van energie over de dag,  bijvoorbeeld bij mensen met niet aangeboren hersenletsel of fybromyalgie. Bianca is voor meer informatie bereikbaar op telefoonnummer 06-28 35 18 67 of u kijkt op de website: www.ergotherapiepijnacker.nl

Meer berichten