Afbeelding

Gemeentebelangen agendeert het afplakken van namen van sponsoren

Actueel 838 keer gelezen

De fractie van Gemeentebelangen heeft schriftelijke vragen gesteld aan het College van Burgemeester en Wethouders over het verplicht afplakken van de namen van de sponsoren op twee spandoeken voor de Nootdorpse kermisweek. Uit de beantwoording bleek dat het college vindt dat het vermelden van namen van sponsoren in strijd zou zijn met de openbare orde. De organisatoren van de Nootdorpse wielerronde ontvingen enige tijd later het zelfde bericht.

Naar aanleiding hiervan heeft de fractie van Gemeentebelangen, samen met de fractie van de VVD dit punt op de agenda gezet van de raad van 26 september jl. Tot en met 2018 was er namelijk nooit een probleem en konden de namen van de lokale sponsoren zonder problemen worden vermeld. Dit is logisch en noodzakelijk, nu de voor inwoners belangrijke cultureel maatschappelijke evenementen, zoals de Nootdorpse Kermis en de Wielerronde afhankelijk zijn van lokale sponsoring.

Volgens een contract dat de gemeente met een reclame-exploitant heeft afgesloten zou dit niet meer zijn toegestaan. Daarom heeft het college naar aanleiding van een klacht van de reclame-exploitant, het vermelden van sponsoren op de spandoeken verboden in de beleidsnota Voorwerpen in de openbare ruimte Pijnacker-Nootdorp 2018-2022, op basis van de Algemeen Plaatselijke Verordening  (APV). Gemeentebelangen vraagt zich af of het niet mogen vermelden van sponsoren op de spandoeken, in het belang is van de openbare orde of woon-leefomgeving.

"Los van de juridische kant van deze zaak, vindt onze fractie het geen goede zaak dat het college beleidsregels opstelt om aan te sluiten bij een contract met een exploitant, zonder nader overleg met de raad en de organisatoren. Dat is niet de juiste volgorde. Het gaat hier immers over evenementen die de saamhorigheid en de spankracht binnen de gemeente vergroten, die afhankelijk zijn van sponsoring, aldus fractievoorzitter Ina Mantjes van Gemeentebelangen.

Tijdens het debat deed de portefeuillehouder de toezegging aan de raad om met de organisatoren in overleg te gaan en met de uitkomsten weer terug te komen bij de raad. Wordt vervolgd dus!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant