Pierre Wind vond het geweldig bij Ipse de Bruggen.
Pierre Wind vond het geweldig bij Ipse de Bruggen. S. van der Wel

Pierre Wind bij Heel Ipse de Bruggen Bakt

Actueel 866 keer gelezen

Voor mensen met een verstandelijke beperking is gezond ouder worden niet altijd vanzelfsprekend. Vaak krijgen ze al op jonge leeftijd problemen met lopen, horen en zien. Dit heeft invloed op hun conditie. Hierdoor worden ze minder mobiel en hebben ze vaak last van overgewicht. Daarom besteedt zorgorganisatie Ipse de Bruggen al jaren extra aandacht aan gezond eten en bewegen.

In de week van maandag 16 september tot en met zaterdag 21 september werd, vooruitlopend op de Nationale Sportweek, dit nog eens extra onder de aandacht gebracht met de Samen Fit week! In de Samen Fit week werden verschillende activiteiten georganiseerd: van sportdagen, paardrijden en meedansen met onze bewegingsmascotte MOEF tot het volgen van workshops. En, dit jaar is voor het eerst "Heel Ipse de Bruggen Bakt!" georganiseerd.

Tijdens de Samen Fit week hebben cliënten en medewerkers van Ipse de Bruggen deelgenomen aan "Heel Ipse de Bruggen Bakt!". Zij hebben hun allerlekkerste én gezondste recept ingeleverd, inkopen gedaan en vandaag hun meesterwerk mogen maken. De creaties zijn beoordeeld door een vakjury bestaande uit drie fijnproevers, waaronder topkok Pierre Wind, en door de publieksjury bestaande uit cliënten en medewerkers. De winnaar is Raquelle met haar heerlijke vegetarische broodje gezond. Pierre Wind: ''Wat een feest! En wat goed dat er zoveel aandacht wordt besteedt aan gezonde voeding. Als je hier als cliënt aan meedoet, ben je sowieso al een winnaar!'' Ook Jeremy, werkzaam bij lunchcafé De Kombuis vond ''Heel Ipse de Bruggen Bakt'' heel leuk. ''Ik hoop echt dat dit volgend jaar weer is!''

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant