Afbeelding

Rookruimtes in Pijnacker-Nootdorp moeten per direct dicht

Actueel 3.802 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Alle rookruimtes in de horeca in Nederland moeten dicht, dat heeft de Hoge Raad zojuist bepaald. Dit geldt ook voor horecagelegenheden in Pijnacker-Nootdorp.

Volgens de advocaat-generaal kunnen niet-rokers een sociale druk voelen om zich bij de rokers in een rookruimte aan te sluiten en het is volgens hem onvermijdelijk dat er rook ontsnapt en in de rookvrije gedeeltes van een café of restaurant terechtkomt. Dit is ook daadwerkelijk het geval. In de kroegen waar in onze gemeente nog in rookhokken wordt gerookt, is veelal de lucht ook te ruiken in de rest van het gebouw. Jaarlijks sterven zo'n 20.000 mensen in Nederland aan de gevolgen van roken.

Verkoop supermarkt
Albert Heijn gaat de tabakswaren overigens afdekken, zo laat een woordvoerder weten aan deze krant. "Klanten kunnen bij Albert Heijn terecht voor al hun boodschappen. Voor ongeveer een kwart van de consumenten in Nederland maken tabaksproducten daar onderdeel van uit… We verkopen zo'n 20.000 producten en daar zitten meer en minder gezonde producten bij. Wij willen onze klanten graag keuzes blijven bieden, maar tegelijkertijd een bijdrage leveren aan de wens om op een andere manier met de verkoop van tabak om te gaan. Daarom gaan we de tabak in onze winkels afdekken." Lidl verkoopt helemaal geen sigaretten meer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant