Afbeelding

Ypenburg leert boeven vangen

Actueel 1.931 keer gelezen

Nootdorp/Ypenburg - Helaas heeft de wijk Morgenweide in Ypenburg ook te maken met criminaliteit en inbrekers. Om de bewoners te helpen om dit te kunnen herkennen, houdt men binnenkort een oefening "boef in de wijk."

Mike Thies, voorzitter Stichting BPT Morgenweide: "e doen dit op woensdag 9 oktober aanstaande van 19.30 tot circa 21.00 uur in onze WhatsApp groepen samen met de Gemeente, Politie en ViaTrainingen. Het werkt als volgt: Je krijgt via WhatsApp aanwijzingen wie of waar de 'boef' zou kunnen zijn. Als jij als deelnemer deze ontmaskert, bel je de politie-meldkamer op een speciaal telefoonnummer, en vervolgens wordt de 'boef' gearresteerd. Je krijgt hiervoor een prijs. In totaal spelen we vier ronden er zijn er dus ook vier prijzen te winnen! ViaTrainingen zorgt voor vier acteurs die de 'boeven' spelen. We hopen op deze speelse manier inzicht te geven in het herkennen van verdacht gedrag en de werkwijze van de politie. De politie staat ons bij met een auto en twee agenten om de 'boef' op te halen in de wijk." De meldkamer stelt een centralist beschikbaar met een eigen telefoonnummer om het zo getrouw mogelijk te kunnen oefenen. Politie Ypenburg zorgt voor de arrestatie van de 'boeven.'

"Onder alle deelnemers verloten we ook vier rondleidingen door de 112-meldkamer", vervolgt Mike. "Deze extra prijs is beschikbaar gesteld door Politie Ypenburg. Alle overige prijzen zijn beschikbaar gesteld door Ypenburgse ondernemers, slagerij Ramak, Winkel Te Leuk, eetcafé Preziez en Woningcorporatie Staedion." Inschrijven op de WhatsApp groepen kan via de Facebook chatbot bit.ly/boefindewijk of stuur een e-mail naar bpt@morgenweide.nl met vermelding van uw naam, adres en telefoonnummer. Doe mee aan deze speelse, spannende en leerzame oefening maar wel met een serieuze ondertoon!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant