Een dikke zoen voor winnaar Jan de Vreede.
Een dikke zoen voor winnaar Jan de Vreede.

Jan de Vreede snelste tijdens landelijke rollatorloop

Actueel 1.185 keer gelezen

Nootdorp - Onlangs was de tiende landelijke rollatorloop in het Olympisch Stadion. Er waren vierhonderd deelnemers waaronder achttien uit Nootdorp. Buurtzorg Nootdorp regelt dit al voor de zesde keer.

De Sponsorbus reed een volle bus met tweeëndertig inzittenden en een aanhangwagen voor de rollators. "Mensen uit heel Nederland komen er jaarlijks heen", vertelt Jenny Cornelisse van Buurtzorg Nootdorp enthousiast tegenover de lokale krant voor Pijnacker-Nootdorp, de Telstar/Eendracht.

De middag begon met een 104 jarige die de honderd meter ging lopen. De tiende verjaardag werd feestelijk; met een stuk taart voor iedereen, Oud-Hollandse spellen en een optreden van Imca Marina. De rollatorloop is in het leven geroepen om ouderen te stimuleren om in beweging te blijven.

"Juist als iemand niet meer perfect ter bent is niets leuker en gezonder dan te blijven lopen. Samen doe je dat eerder dan alleen. Buurtzorg organiseert samen met de gemeente Amsterdam dit jaarlijks evenement, dat is uitgegroeid tot het grootste sportieve evenement voor ouderen in ons land", zegt Jenny. Het leuke is ook nog dat meedoen al winnen is, maar Jan de Vreede liep toch even iedereen eruit en kwam als eerste binnen bij de 2,5 km. "Dus we gingen weer met een kampioen naar huis", aldus Jenny.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant