Links in de bocht ligt los grind. Dit zorgt voor een heleboel vervelende ongelukken.
Links in de bocht ligt los grind. Dit zorgt voor een heleboel vervelende ongelukken.

Weer valpartij Noordeindseweg: gemeente zoekt oplossing

Actueel 3.377 keer gelezen

Delfgauw - Jan de Bruijn toog afgelopen maandag naar het gemeentehuis van Pijnacker om na jarenlang getouwtrek en gesteggel aan de telefoon, nu eindelijk een oplossing te vinden voor een gevaarlijke verkeerssituatie voor zijn deur. 

Voor zijn woning - de bekende afgeknotte molen aan de Noordeindseweg in Delfgauw - ligt in de bocht een stuk niet geasfalteerd wegdek. Fietsers vliegen om de haverklap uit de bocht. Toen Jan gisteren terugkwam van een gesprek bij de wethouder, lag er weer een fietser onderuit, zo laat hij weten. Het is geen vijf voor twaalf, maar twaalf uur.

Reactie gemeente
De gemeente is uiteraard bekend met de situatie. De afgelopen maanden zijn wij in gesprek met bewoners over de inrichting van de Noordeindseweg in een klankbordgroep. Deze groep bewoners bespreekt de verkeerssituatie van de hele Noordeindseweg. Ook het punt waar de heer De Bruijn zich zorgen over maakt, komt aan de orde. Met de klankbordgroep zijn we op zoek naar een goede inrichting van het kruispunt dat past bij het karakter van de weg en werkt voor alle gebruikers (vrachtwagens, autoverkeer én fietsers). Op korte termijn zullen in overleg met de klankbordgroep de mogelijke oplossingen worden besproken, waarna op de kortst mogelijke termijn het kruispunt zal worden aangepast.

Cartoon door: www.geraphic.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant