Het werk zit er weer op. Althans op het land.
Het werk zit er weer op. Althans op het land.

Hooibouw in volle gang

Actueel 2.824 keer gelezen

Vroeger was hooien een heel serieuze aangelegenheid in dorpen als Nootdorp en Pijnacker. Er is nu zo veel grasland opgeofferd aan tuinbouw, woningbouw, bedrijventerreinen en natuur dat er nauwelijks nog weilanden en veehouderij is hier.

Ook langs de Laakweg is veel weiland 'verbost'. En toch zijn er nog wat kleine stukjes over die door de boeren van weleer en hun aanverwanten een paar keer per jaar worden gehooid. Ieder stukje land heeft weer zijn eigen verhaal. Het landje van Arie van der Helm is nooit opgehoogd en geeft meer hooi dan het opgehoogde stukje land ernaast.

Dat zegt Gerrit van den Bosch, de hooicoördinator die ook voor de koele dranken zorgt die horen bij deze gemeenschappelijke hooi-activiteiten. Maandagavond was er weer zo'n hooisessie aan de Laakweg. Het gras was gemaaid door Piet Post die ook voor het schudden en wiersen had gezorgd.

Het gaat om stukjes land van de provincie die het wel mooi vindt dat 'de Pijnackers/Nootdorpse veehouderij' deze stukjes land onderhoudt door regelmatig te hooien. Het is overigens wel zo dat er steeds meer stekels tussen het gras groeien. Het hooi is dus vooral bedoeld voor niet zo kieskeurige dieren, zoals paarden…

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant