Mevrouw Letty IJzinga was gewend om ‘over te steken’ van het ene bosdeel naar het andere, maar met een scootmobiel is dat in de nieuwe situatie een lastig verhaal.
Mevrouw Letty IJzinga was gewend om ‘over te steken’ van het ene bosdeel naar het andere, maar met een scootmobiel is dat in de nieuwe situatie een lastig verhaal.

"Trapje in natuurgebied toppunt van stommigheid"

Actueel 2.846 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Letty IJzinga is blij dat ze met haar scootmobiel weer een leuk rondje door het natuurgebied aan de westkant van Pijnacker kan maken. De Noordkade en het Virulypad zijn prachtig geworden, nadat deze paden een jaar afgesloten zijn geweest. Ze vindt het alleen heel jammer dat ze niet meer de oversteek kan maken naar het gebied tussen de Noordkade en de Oudeweg. Daar zijn trappetjes gemaakt en dat noemt de 82-jarige Pijnackerse het toppunt van stommigheid.

Op 1 augustus, de dag van de heropening van het Virulypad en de Noordkade, was Letty uit nieuwsgierigheid naar deze vernieuwde paden toe gereden. Ze was meteen enthousiast over de prachtige brede vlakke asfaltpaden die daar gemaakt zijn. Totdat ze het trappetje zag. Toen was ze stomverbaasd en heeft ze meteen enkele mensen van de gemeente aangesproken.

"Ik geloof dat het wethouders waren. De ene vond het maar een beetje gezeur van mij en wilde de feeststemming niet laten bederven. Maar de volgende die ik er over aansprak, had wel meer begrip. Die vond het net als ik ook niet heel handig dat daar een trap gemaakt was. Die was wel met mij eens dat het niet heel invalidevriendelijk is om een gewone doorgang te vervangen door een trap en dan ook nog een trap die eerst omhoog gaat, dan weer even naar beneden en dan weer omhoog. Ze hebben er echt een mooi kunstwerkje van gemaakt maar voor mensen in een scootmobiel of rolstoel is het natuurlijk een drama. Ik kan nu niet meer van het ene gebied naar het andere oversteken. En dat in een gemeente waar het wemelt van de scootmobielen." Als Letty IJzinga wil weergeven wat ze van deze gekozen oplossing vindt, zegt ze vier keer achter elkaar 'een'. Dan zegt ze dat ze er eigenlijk geen woorden voor heeft. Dat is maar tijdelijk want ineens zegt ze: "Ik vind dat trapje het toppunt van stommigheid."

Reactie gemeente
De vrouw die precies vijftig jaar in Pijnacker woont – 'ik voel me intussen wel een echte Pijnackerse' – belde na de opening en het gesprek met de wethouder de Telstar/Eendracht om er aandacht aan te besteden. Dat doen we bij deze. Uiteraard hebben we de gemeente om een reactie gevraagd. De gemeente bekijkt de situatie en benadrukt dat er wel degelijk aandacht is voor de klacht van mevrouw IJzinga. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden om de situatie ter plaatse aan te passen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant