Logo telstar-online.nl

Ingezonden: Honden en paarden gaan niet samen

  •   keer gelezen

Regelmatig zie ik mensen lopen op het ruiterpad bij de Dobbeplas om vervolgens hun hond los te maken, zodat deze lekker door het zand kan gaan rennen. Nu zijn er verschillende redenen te bedenken waarom dat geen goed idee is.

Ten eerste mogen honden daar helemaal niet los, want ruiterpaden zijn er voor ruiters. Die mogen alleen daar rijden. Dat lijkt mij voor iedereen het beste. Maar als je als ruiter plotseling een hond achter je aan krijgt, kan dat nare gevolgen hebben. Een paard kan schrikken en er vandoor gaan, maar kan ook naar de hond slaan en die zal een klap van een paard niet altijd overleven.

Ook de gaten die honden graven kunnen link zijn, om voor de hand liggende redenen. Mensen alstublieft, laat de ruiterpaden aan de paarden en het hondenlosloopgebied voor de honden. Voor beide partijen fijn en vooral ook veilig.
De groep op de foto (vanuit privacyoverwegingen niet geplaatst door de redactie) zou ik niet graag tegenkomen te paard. Vooral ook, omdat ik geen kant op kan in zo'n situatie. En al is uw hondje nog zo lief en wil hij alleen maar spelen... dat snapt een paard echt niet.

Marjan Buninga, Nootdorp

Meer berichten