Logo telstar-online.nl

Komkommerweg vrijdag open

  •   keer gelezen

De nieuwe Komkommerweg die de N470 met de Delftsestraatweg verbindt, gaat komende vrijdag 16 augustus open voor het verkeer. Enkele weken geleden werd de fietstunnel bij de kruising N470/Komkommerweg al geopend. Deze tunnel zorgt ervoor dat de fietsers veilig langs de N470-west kunnen fietsen. Ze rijden onder de nieuwe Komkommerweg door.

De Komkommerweg heeft een heel lange voorbereidingstijd nodig gehad. De provincie wilde eerst geen extra rotonde op de N470. In eerste instantie was het de bedoeling dat er een hele dure parallelweg langs de N470 zou komen. Wethouder José van Egmond heeft een jaar of vijf geleden dit plan nog met droge ogen verdedigd. Later zag men bij de provincie het absurde van deze oplossing in en stemde men toch in met een rotonde.

Intussen had de gemeente Pijnacker-Nootdorp tijd genoeg om te bewerkstelligen dat de Komkommerweg ook zou worden aangesloten op het tuinbouwgebied Noordpolder: de Hoefslag en de Kooltuin. Dat is niet gebeurd: nu houdt de weg op bij de Delftsestraatweg. Terwijl het doel van de weg nou juist was: een zodanige ontsluiting voor de tuinbouw dat er geen grote vrachtwagens meer door de kern van Delfgauw hoeven te rijden.

Voor de Overgauwseweg, de Zuideindseweg en de Schimmelpenninck van der Oyeweg is dat nu geregeld maar de Noordeindseweg in Delfgauw en de Rijskade in Pijnacker blijven last houden van tuinbouwvrachtverkeer.

Intussen zijn veel partijen in de gemeenteraad van mening dat de Komkommerweg verder door moet, maar het gaat nu weer heel lang duren voordat daar geld en plannen voor zijn. Ooit was er de mogelijkheid om grond aan te kopen, nu heeft die grond andere bestemmingen gekregen.

Genoeg gezeurd: het is een mooi stukje weg geworden die Komkommerweg met een paar prachtige rotondes. Wel apart overigens dat het fietsverkeer op alle rotondes in Pijnacker-Nootdorp zo ongeveer voorrang heeft en bij de nieuwe 'doodlopende' rotonde Komkommerweg/Delftsestraatweg niet. Als dat maar goed gaat! (SO)

Meer berichten