Afbeelding

Fietstocht tegen Parkinson start vrijdag in Pijnacker

Algemeen 1.089 keer gelezen

Op vrijdag 26 juli start de grote fietstocht van circa 3.500 km door een aantal Parkinsonpatiënten in Pijnacker-Nootdorp e.o. De fietstocht wordt weer georganiseerd door Parkinson2Beat, een stichting die vorig jaar een sponsorfietstocht organiseerde en reed van maar liefst 10.000 km.

Na 100 dagen fietsen door Europa werd de fietstocht beëindigd bij het antieke Olympisch Stadion in Athene. Vrijdag om 10:00 uur zal de fietsgroep vertrekken vanaf de sportschool aan de Westlaan in Pijnacker. Ze zullen daar worden toegesproken door wethouder Hanneke van de Gevel (o.a. portefeuillehouder van het Zorgdomein). Daarna zullen de fietsers onder begeleiding van een gevarieerde groep sympathisanten (jong en oud) rustig fietsen naar De Apotheek Delfgauw aan het Gouden Rijdersplein.

Vanaf 11:00 uur zal de SWOP, samen met Apotheek Delfgauw zorgen voor een kopje koffie/thee, waarbij zeker wat lekkers te gebruiken is. Dit 'Rondje Europa' voert de Parkinsonpatiënten langs Praag, Auschwitz, Bratislava, Wenen en tenslotte Valkenburg. Het is een fondsenwerfactie voor fundamenteel onderzoek naar Parkinson en het vraagt tevens om aandacht voor de situatie rondom de tekorten aan medicijnen. Medicijntekorten veroorzaken bij Parkinsonpatiënten sterk verminderde kwaliteit van leven.

Ging vorig jaar Ruud Overes (zelf Parkinson-patiënt, 58) de tocht in zijn eentje, nu zal hij op een groot deel van de route worden begeleid door een aantal andere Parkinsonpatiënten. Hij is de oprichter van Parkinson2Beat, de stichting die zich inzet voor het ondersteunen van meer fundamenteel onderzoek naar deze Ziekte. Inmiddels zijn er zo'n 60.000 patiënten in Nederland, die met deze ziekte te maken hebben. Irma Scheurink is één van de fietsers die op deze tocht mee gaan, Zij is bekend van het Parkinson café Delft. Op zaterdag zullen ze Nederland verlaten, op weg naar hun verste bestemming in Bratislava (Slowakije).Onderweg  zullen ze verschillende ambassades aandoen en kennis maken met lokale Parkinsonverenigingen. Medio september arriveren ze dan weer terug in Nederland.

U kunt de reis volgen via de blog op de website www.parkinson2beat.nl/blog alwaar u uw favoriete deelnemer (Irma of Ruud) kunt kiezen. Financieel kunt u de tocht op twee manieren steunen: Irma (linkje) met toegepast onderzoek en Ruud (linkje) met fundamenteel onderzoek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant