Afbeelding

Politie over inzet Dobbeplas: "Er werd gesproken over veel drank, drugs en vuurwerk"

Algemeen 3.432 keer gelezen

Pijnacker-Nootdorp - Volgens de politie was een aantal jongeren dinsdagavond van plan om bij de Dobbeplas in Nootdorp 'veel drank en drugs' te gaan gebruiken. Dit zou in verschillende 'Facebook- en WhatsAppgroepen' hebben gestaan.

Dinsdagavond werd met gigantisch veel machtsvertoon door de politie opgetreden toen er zo'n zestigtal jongeren bij de Dobbeplas zaten. Er werden politiepaarden, ME-bussen, honden en agenten met lange latten ingezet om het gebied schoon te vegen. Ook totaal onschuldige kinderen die zaten te picknicken werden gesommeerd te vertrekken, laat een zeer aangeslagen ouder aan Telstar Online weten.

De grote vraag is natuurlijk: hoe betrouwbaar is de informatie uit deze 'Facebook- en WhatsAppgroepen' geweest? Dit moeten dan screenshots zijn geweest, want de politie kan zelf natuurlijk niet meelezen in WhatsAppgroepen. Hoe en door wie belandde dit bij de politie? En wie heeft uiteindelijk de opdracht gegeven om zo massaal op te schalen? Er kwam zelfs een helikopter terstond naar Pijnacker gevlogen om te assisteren!

Maatregelen
"Wanneer de politie kennis neemt van oproepen via social media die mogelijk gepaard gaan met veel drank, drugs en vuurwerk, bekijken wij of en welke maatregelen er nodig zijn om de openbare orde te handhaven. Dit doen we om de veiligheid van zowel de jongeren als omwonenden te garanderen en om overlast te voorkomen", zo laat de politie weten. Volgens een woordvoerder keerde om 01.00 uur de rust pas terug, maar door anderen wordt dit weer tegengesproken. Kortom: er zijn nog een hoop vraagtekens rondom dit opmerkelijke incident.

Was jij erbij?
Ben jij een van de Project X-kids en wil je de redactie van Telstar Online een beetje bijpraten over wat er nu eigenlijk allemaal aan de hand was? Mail ons vertrouwelijk via redactie@telstar-uitgeverij.nl. Ook screenshots uit de vermeende 'Facebook- en WhatsAppgroepen' zijn welkom op dit e-mailadres. Dan kunnen wij even factchecken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant