Titelverdediger Eliot Charisma in sensationele vorm op weg naar Nootdorp
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

Titelverdediger Eliot Charisma in sensationele vorm op weg naar Nootdorp

  •   266 keer gelezen

Wie stopt Eliot Charisma op weg naar zijn tweede overwinning op rij tijdens de kortebaan van Nootdorp? Dat zal de hoofdvraag zijn op weg naar de editie van 2019 op dinsdag 6 augustus. De troef van trainer Mark de Jong heeft dit seizoen in twee starts even zo vaak gewonnen en de baan op De Poort lijkt ideaal voor de topsprinter. De aanvang van de koers is, afwijkend van andere jaren, om 15.00 uur. De eerste start valt omstreeks 16.00 uur.

Vorig jaar koerste Eliot Charisma nog vanaf 300 meter en dit seizoen in Sassenheim mocht hij het ook vanaf de basisafstand proberen. Op de Teijlingerlaan was hij een klasse apart. Zaterdag in Hoofddorp koerste hij met pikeur Lindsey Pegram voor het eerst met een handicap van vijf meter. Het belette de combinatie niet om opnieuw te zegevieren. De manier waarop verraadt dat het dit seizoen niet bij deze twee zeges gaat blijven. De kaarsrechte 'Poort' is bovendien ideaal voor Eliot Charisma om met zijn enorme snelheid op zijn tegenstanders in de achtervolging te gaan. Dit biedt ongetwijfeld veel spektakel voor het publiek.

Super Vriend
De kortebaan van Nootdorp heeft zich ook aangesloten als Super Vriend van Kortebaandraverijen.nl. De organisatie is hierdoor mede-eigenaar van de paarden Emi van Jip en Gaya Vip. Mogelijk komt één van deze twee paarden op 6 augustus in actie. Emi van Jip overleefde dit seizoen de eerste omloop nog niet. Gaya Vip daarentegen werd vijfde in Sassenheim en vierde in Warmond.

Omdat Nootdorp in het 'hoogseizoen' van de kortebaan organiseert en het dan moeilijk is om 24 paarden aan de start te krijgen, heeft het bestuur besloten om te koersen met een maximum van zestien paarden. Ook het aanvangstijdstip is verlaat om nieuw publiek te trekken. Welke paarden er aan de start verschijnen, is bekend op vrijdag 2 augustus. De NDR verricht op deze dag de loting. Het deelnemersveld is vervolgens direct te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze website volgt later een uitgebreide voorbeschouwing met tips.
Ponybrunch en kinderattracties

Het is voor de organisatie te hopen dat de weersomstandigheden beter zijn dan vorig jaar op de bewuste augustusdag van de kortebaan. Toen was het dusdanig heet dat het bestuur besloot om de koers af te gelasten. Vervolgens kozen zij voor een herkansing in oktober.

Ondanks het succes van een kortebaan zo laat in het seizoen, het leverde onder andere de titel 'Kortebaan van het jaar' op, heeft het bestuur toch vastgehouden aan de eerste dinsdag van augustus voor de kortebaan. Zo valt de koers ook weer samen met de ponybruch rondom winkelcentum De Parade (op de plek waar vroeger het drafcentrum van Nootdorp stond). Tussen 10.30 en 12.00 uur worden de feestelijk uitgedoste pony's en kinderen voorgesteld waarna de viervoeters aan tafel worden uitgenodigd. Alle deelnemers ontvangen een presentje en voor de mooiste combinaties zijn er leuke prijzen. Alle aanwezige kinderen krijgen een traktatie.

In de middag zijn er op het parkeerterrein van Sportpark 's-Gravenhof diverse jeugdattracties. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.kortebaannootdorp.nl.
 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>