Meld je aan voor de telefooncirckel
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

Meld je aan voor de telefooncirckel

  •   385 keer gelezen

In iedere buurt woont wel iemand die weinig contact heeft met de omgeving. Iemand die niet vaak met de buren praat en ook niet graag een beroep doet op anderen. Dit kan zijn vanwege leeftijd, ziekte of handicap. Deze mensen zijn extra kwetsbaar in bepaalde situaties, bijvoorbeeld als zij thuis vallen, of wanneer het extreem heet of juist koud is. Wanneer zij hulp nodig hebben, hebben zij niet vanzelfsprekend iemand in de buurt op wie zij terug kunnen vallen. Met de telefooncirkel, een initiatief van het Rode Kruis, blijven deze mensen niet onopgemerkt.

Al meer dan 20 jaar is Gerda de Kok coördinator van de telefooncirkels In Pijnacker-Nootdorp. Zij is overtuigd van het belang van de telefooncirkel. Ze zegt hierover: "Het is soms van levensbelang dat de telefooncirkel bestaat. De belangrijkste voordelen zijn veiligheid en sociaal contact.Veiligheid omdat de deelnemer elke dag gebeld wordt. Wanneer er onverwachts iets aan de hand is en de deelnemer kan de telefoon niet opnemen. Dan onderneemt de telefooncirkel actie. Sociaal contact, omdat het dagelijkse telefoongesprek een gezellige onderbreking vormt van de dag. Via de telefooncirkel kunnen leuke contacten ontstaan.

De telefooncirkel is een groep mensen die samen een cirkel vormen door elke dag even contact met elkaar te hebben om te vragen of alles goed gaat. Neemt een persoon na 3 keer bellen niet op dan kan er iets aan de hand zijn. De mensen van de telefooncirkel nemen dan contact op met de opgegeven contactpersoon, dit kan familie of een bekende zijn. Bij ernstige ziekte of ongeval worden de politie en ambulance ingeschakeld. Hiermee voorkom je dat iemand, bijvoorbeeld door een val, een paar dagen hulpeloos in huis ligt. Vooral alleenstaande ouderen vinden dat een geruststellend idee.

Gerda de Kok: "Gelukkig is er meestal maar weinig aan de hand. Via de telefooncirkel ontstaan er ook hele leuke contacten tussen mensen. Pas kwamen twee dames via de telefooncirkel er achter dat ze vroeger naast elkaar in de klas hadden gezeten. Dat werd natuurlijk oude herinneringen ophalen".

Deelnemers telefooncirkel gezocht
In Pijnacker-Nootdorp zijn al jarenlang 2 telefooncirkels actief. De telefooncirkels kunnen we alleen draaiende houden met voldoende deelnemers. Heeft u belangstelling dan kunt u toegevoegd worden aan een bestaande telefooncirkel. Wanneer er meerdere nieuwe deelnemers zijn, wordt een derde telefooncirkel gevormd. Deelname is gratis, leeftijdsgrenzen zijn er niet.

Neem voor meer informatie contact op met de Coördinator telefooncirkels, Gerda de Kok, tel 015-3695154 of met de plaatsvervangende coördinator, Mirjam van Bernhoven, 06-49828413.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>