Inbrekers zijn in de vakantie extra actief.
Inbrekers zijn in de vakantie extra actief.

Inbrekers gaan niet op vakantie

Actueel 1.258 keer gelezen

Gaat u binnenkort op vakantie? Vertel uw buren, familie of vrienden over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven. Zo kan bijvoorbeeld de post weggehaald worden, de planten water geven of door een lampje aan te doen.

Naast deze tips blijft het natuurlijk belangrijk te zorgen voor gecertificeerd hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Een goed en degelijk slot voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). U kunt hierover advies aanvragen bij een PKVW-bedrijf. Een lijst van deze bedrijven vindt u op www.politiekeurmerk.nl. Blijft u thuis en u wilt genieten van het warme weer? Zorg er dan voor dat inbrekers niet bij waardevolle spullen kunnen komen. Als er deuren of ramen openstaan, is de kans groter dat inbrekers hun slag kunnen slaan. Ziet u een verdachte situatie? Bel dan direct de politie via 112. Vraag ook de buren dit te doen als zij iets verdachts zien. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om inbrekers te pakken.

Bent u toch het slachtoffer van een inbraak? Meld dit ook bij de redactie van deze krant, dan plaatsen wij een getuigenoproep. Mail: redactie@telstar-uitgeverij.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant