De wagen van René Lindeman krijgt regelmatig een bekeuring. De afgelopen periode kreeg hij er al drie. (foto: René Lindeman)
De wagen van René Lindeman krijgt regelmatig een bekeuring. De afgelopen periode kreeg hij er al drie. (foto: René Lindeman)

Vrachtwagenchauffeurs woest over bonnenregen op Oost-Ambacht

Actueel 7.111 keer gelezen

Nootdorp - Het regent momenteel bekeuringen op bedrijvenpark Oost-Ambacht in Nootdorp. Vrachtwagenchauffeurs zijn de dupe van strenge handhaving en daarnaast is er sprake van rechtsongelijkheid, stelt men.

Vrachtwagenchauffeur René Lindeman uit Nootdorp en zijn collega's zijn het meer dan zat. "Zo'n 15 jaar lang mochten wij onze wagens parkeren in de vakken op het bedrijvenpark. Er zijn nooit problemen geweest", begint hij zijn verhaal.

Lokale chauffeurs stallen in de nachtelijke uren hun wagens langs de Gildeweg. Een ander initiatief - dicht bij huis - is er helaas niet. "Op een gegeven moment ontstond er overdag een wildgroei aan busjes en personenwagens bij onder andere garagebedrijven. De gemeente is toen gaan handhaven… met alle gevolgen van dien. Wij zijn de pineut, want overdag mag je er gewoon staan en juist dan zijn er parkeerproblemen, maar dan zijn wij op pad. Wij staan alleen in nacht op de vrije plaatsen." ofwel: 'de goeden lijden onder de kwaden'.

Rechtsongelijkheid
Lindeman heeft zelf al drie bekeuringen gekregen van 95 euro, maar hij kent collega's die er al zes onder de ruitenwisser hebben gehad. "De boetes worden ook nog eens heel oneerlijk uitgedeeld", zegt hij. "Vrachtwagens uit Oost-Europa krijgen geen bekeuring, want dat is administratief allemaal te lastig kregen we te horen. Dat is rechtsongelijkheid, toch? Sterker nog: discriminatie!" Lindeman ziet mogelijkheden op bijvoorbeeld het Heron-terrein op een steenworp afstand van de Gildeweg. Hij had onlangs een goed gesprek met VVD-wethouder Ilona Jense. Langs deze weg doet hij alsnog een oproep aan haar: "Stop met bekeuren zolang wij met zijn allen zoeken naar een alternatief, want op deze manier worden wij weggepest uit ons eigen dorp. Vrachtwagenchauffeurs zijn ook ondernemers!"

Reactie gemeente
De gemeente laat in een reactie weten: "De gemeente is gaan handhaven op Oost-Ambacht nadat er meerdere klachten binnen kwamen van ondernemers van het bedrijventerrein. Het werd steeds drukker met voertuigen, waardoor de hinder toenam en de verkeersveiligheid in gevaar kwam. De chauffeurs van verkeerd geparkeerde vrachtwagens zijn vooraf twee keer gewaarschuwd met brieven. Daarin hebben we ook alternatieve parkeerplekken voor vrachtwagens aangegeven. Daarna zijn bekeuringen uitgeschreven. We maken overigens geen onderscheid tussen Nederlandse en buitenlandse vrachtwagens."

Lindeman hekelt op zijn beurt de reactie van de gemeente weer: "Er is helemaal geen goed alternatief. Ja, langs de rijksweg tussen de Polen", volhard hij. Het eerst volgende spreekuur van de wethouder staat hij weer op de stoep, zo laat hij weten.

n van de Oost-Europese wagens die volgens Lindeman de (bonnen)dans ontspringt. (foto: René Lindeman)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant