De Commissie en de burgemeester staand van links naar rechts: Ernestiene Balm, Lita Loman, Dolf Huijsman, Jeroen Offermans (ontwerper). Zittend: Burgemeester Ravestein en Tulay Gök. Niet op de foto Renske Koole en Anita Biharie.
De Commissie en de burgemeester staand van links naar rechts: Ernestiene Balm, Lita Loman, Dolf Huijsman, Jeroen Offermans (ontwerper). Zittend: Burgemeester Ravestein en Tulay Gök. Niet op de foto Renske Koole en Anita Biharie.

Friendshipring in Nootdorp nu nog mooier

Actueel 2.348 keer gelezen

Nootdorp - Meer dan honderd bewoners van de Friendshipring waren zaterdag 15 juni vroeg in de ochtend aanwezig bij de onthulling van de eerste social sofa van Nootdorp. Aan het eind van de dag was er een borrel met hapjes voor alle bewoners. Daartussenin een keur aan clinics en workshops. De optelsom: een zeer geslaagd jubileumfeest dat de bewoners zelf hebben georganiseerd.

Het Rembrandtpark ligt als een pareltje verscholen achter de verkeerstoren Ypenburg, waar de huizen van de Friendshipring een ring vormen rondom het park. Burgemeester Ravestein gaf bij de onthulling van de bank aan dat ze nog niet eerder in deze straat was geweest en was oprecht geïnteresseerd om te horen welke initiatieven de bewoners nemen voor een veilige en gezellige straat. Een actieve social app, verschillende jaarlijkse activiteiten zoals een buurtbbq en halloween, en het gezamenlijk inkopen van brandmelders tot veiligheidssloten, nadat bij enkele huizen was ingebroken. 'Wij zorgen voor elkaar' is het motto van de bewoners.

De hele dag waren er voetbalclinics, een dansclinic, een origami-workshop en een bomvolle mocktail-workshop. Meer dan 80 kinderen liepen de speurtocht om hun straat nog beter te leren kennen. Bij het inleveren van het juiste antwoord kregen ze een gratis frozen yoghurt ijsje bij de Verkeerstoren. Ook het weer werkte mee. Plensde het 's morgens vroeg nog van de regen, was het de rest van de dag droog en kwam zelfs het zonnetje door. De kinderen vermaakten zich op het springkussen of de 14 meter lange stormbaan, en konden ook nog genieten van een suikerspin die ter plekke werd gemaakt. Terwijl de volwassenen als in een Franse setting met elkaar spraken aan de lange tafels in het park.

De bewoners Anita, Dolf, Ernestiene, Lita, Renske en Tulay vormen de Jubileumcommissie en hebben deze dag bedacht en georganiseerd. Bijna een jaar geleden kwam de Commissie voor het eerst bij elkaar en na vele avonden overleg en afstemmen, lag er dan een fantastisch programma. Een feest voor bewoners georganiseerd door bewoners. Trots kijkt de Commissie terug op een waardevolle, mooie dag die door enthousiaste sponsors naar een hoger niveau is getild. Daarom een warm dankjewel voor de sponsoren: Buurtknip gemeente Nootdorp, Fonds1818, Bakkerij Van Maanen Leidschendam, Verkeerstoren Ypenburg, STIP voetbalopleiding, Red Co BV en Huurhoeftnietduurtezijn.

'Ik kwam even kijken bij het feest in het park en ben tot het eind gebleven' zei een bewoner. 'De sfeer was fantastisch en uitnodigend' en daar was het de Jubileumcommissie allemaal om te doen. De Friendshipring is nog een stukje mooier geworden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant