Verkeerslesje in groep 1 en 2 van Octant Kindcentrum Regenboog van en met juf Rianne.
Verkeerslesje in groep 1 en 2 van Octant Kindcentrum Regenboog van en met juf Rianne.

Verkeerslessen voor kleuters bij De Regenboog

Actueel 656 keer gelezen

Heel leuk om een keer mee te maken: een verkeersles in groep 1 en 2 van juf Rianne, een zeer relaxte onderwijzeres die met een paar gerichte woorden – vragend of mededelend – de leerlingen in het goede spoor zet.

Wethouder Peter Hennevanger van Onderwijszaken was aanwezig om het certificaat School op Seef uit te reiken. Met verkeersambtenaar Carla van Veen was hij daarvoor woensdag 19 juni naar Octant Kincentrum Regenboog in de Koningin Julianastraat in Nootdorp getogen. Een dag later deed wethouder Ilona Jense dat op de Josephschool in Pijnacker.

Om voor School op Seef in aanmerking te komen, dien je als school uitgekiend verkeersonderwijs aan te bieden. Dat begint op de Regenboog dus al bij groep 1 en 2 en dat gaat door tot groep 8. In groep 7 leggen de leerlingen een praktisch verkeersexamen af.

Spelenderwijs
Omdat het buiten regende werd het verkeerslesje binnen 'gedraaid', compleet met een zebrapad, een verkeerslichtinstallatie en met leerlingen die voor nepfietser, nepvoetganger en nepautobestuurdertje speelden. Spelenderwijs leerden én ervaarden de kinderen zo de essentiële verkeersregels over kijken, wachten, rijden, stoppen en weer doorgaan. De les ging geolied en de wethouder reikte vol overtuiging het certificaat uit!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant