De bouw van Landrijk 2, 4 en 5 heeft fikse vertraging opgelopen.
De bouw van Landrijk 2, 4 en 5 heeft fikse vertraging opgelopen.

Grote vertraging woningbouw Ackerswoude

Actueel 4.586 keer gelezen

Pijnacker - Naar aanleiding van informatie van kopers van nieuwbouwwoningen in Ackerswoude, heeft de fractie van Gemeentebelangen opnieuw vragen gesteld aan verantwoordelijk wethouder Frank van Kuppenveld.

Al tijdens de raadsvergadering van 28 juni 2018 had fractievoorzitter Ina Mantjes vragen gesteld over het uitlopen van de bouwtermijnen in Ackerswoude door Schouten, waardoor kopers gedupeerd werden en extra kosten moesten maken.

De wethouder had hierop medio 2018 de raad geïnformeerd over de redenen van de vertraging. Tevens was opgenomen dat Schouten sinds medio 2017 herstellende was van de diepe en lange bouwcrisis en dat vanaf juli 2018 een normaal bouwtempo zou plaatsvinden voor de startende projecten. Landrijk 8 zou nog door Schouten worden ontwikkeld en gebouwd.

Oplossing zoeken
Bijna een jaar later is de fractie van Gemeentebelangen opnieuw benaderd door kopers van nieuwbouwwoningen in Ackerswoude, die gedupeerd zijn door de enorme vertraging van met name Landrijk 2 en ook 4 en 5.

Ondanks de reactie van wethouder op signalen van de kopers, waarover de raad op 18 juni jl. werd geïnformeerd, stelt Ina Mantjes dat de recente reactie van de wethouder sterk lijkt op die van medio 2018. "Onze fractie is benieuwd welke afspraken er nu concreet zijn gemaakt ten opzichte van verleden jaar, waardoor de problemen nu wel binnenkort zouden moeten zijn opgelost! Wat is er veranderd dat dit vertrouwen nu wordt uitgesproken door de wethouder", aldus fractievoorzitter Ina Mantjes.

Planning
Met name wil Gemeentebelangen weten in hoeverre de verschillende bouwprojecten van Schouten in Leidschendam van invloed zijn op het niet halen van de planningen in Ackerswoude. Het is geen goede reclame voor onze gemeente dat er zoveel kopers financieel en emotioneel de dupe zijn van de grote vertragingen in de oplevering van nieuwe woningen in onze gemeente. Ook is het van belang dat duidelijk wordt welke maatregelen de gemeente zal nemen voordat er overeenkomsten worden afgesloten met bouw- en ontwikkelpartners om dit soort wantoestanden in de toekomst te voorkomen.

'Er zijn nu een aantal bouwprojecten overgenomen door ABB. We zijn nu dus benieuwd welke maatregelen ABB naar aanleiding van alle perikelen heeft genomen om niet in dezelfde problemen te komen als Schouten. Wat ons betreft moet er geleerd worden van deze situatie om in de toekomst deze problemen voor te zijn', besluit de fractievoorzitter van Gemeentebelangen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant