Het pand ging volledig verloren. (foto: Ria Wilschut)
Het pand ging volledig verloren. (foto: Ria Wilschut)

Buurgemeente Berkel likt wonden na fikse brand

Actueel 2.543 keer gelezen

Berkel - Gert-Jan Dekker zag vorige week maandag met eigen ogen hoe zijn kringloopwinkel in buurgemeente Berkel en Rodenrijs volledig in vlammen opging. De bestuurder van stichting RataPlan heeft zich inmiddels herpakt en wil zo snel mogelijk weer een nieuwe winkel openen.

Het zijn hectische tijden voor Gert-Jan, zo vertelt hij. "Wij hebben veel overleg met verzekeraars, maar ook met de gemeente Lansingerland. Burgemeester Pieter van de Stadt heeft ons fantastisch gesteund. Hij was er in de dagen na de brand meteen om het hele kringloopteam een hart onder de riem te steken. Echt fantastisch! Dat geldt overigens ook voor de accountants van de gemeente die momenteel meedenken over een alternatieve locatie." Wat er die fatale dag is gebeurd weet hij nog steeds niet. "De brand is begonnen in een bedrijfsverzamelgebouw naast ons, ergens aan de voorkant van het pand. Er wordt ontzettend veel gespeculeerd over wat er mogelijk is gebeurd, maar dat laat ik liever over aan de onderzoekers."

Hartverwarmend
Het team van RataPlan wordt nog steeds overladen met steunbetuigingen. "Het is hartverwarmend", zegt hij. Gert-Jan is meer dan trots op zijn medewerkers die natuurlijk flink waren geschrokken. "De dag na de brand zijn we allemaal bij elkaar gekomen en kregen we onder andere ondersteuning van bureau Slachtofferhulp. Over een ding waren wij het allemaal eens: we moeten zo snel mogelijk weer open in Lansingerland." Het zijn doorzetters bij RataPlan, want iedereen is alweer volop aan het werk. "Een deel bij andere filialen, maar onze chauffeurs rijden alweer door Lansingerland om spulletjes op te halen", vertelt hij verder. Op de plek des onheils herbouwen is een optie, maar Gert-Jan sluit ook niet uit dat ze misschien wel sneller dan verwacht neerstrijken in een leegstaand pand. "Wij gaan hoe dan ook door in Lansingerland. Deze winkel is trouwens enorm populair", zegt hij vol strijdlust om de boel weer op te bouwen.

Spulletjes ophalen
Tot de (her)opening zijn mensen welkom bij RataPlan in Delft. Spulletjes laten ophalen in Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp kan ook nog gewoon. Bel daarvoor: 088-8282782 op kijk op www.rataplan.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant