Wethouder Ilona Jense kwam langs en bood de jubileumcommissie van het Kerkelijk Centrum een fraaie pentekening aan van de ‘S-bocht van Delfgauw’.
Wethouder Ilona Jense kwam langs en bood de jubileumcommissie van het Kerkelijk Centrum een fraaie pentekening aan van de ‘S-bocht van Delfgauw’.

Kerkelijk Centrum Delfgauw vijftig

Actueel 712 keer gelezen

Delfgauw - Met een feestweek en een jubileumboekje dat werd gepresenteerd tijdens de viering van Pinksteren heeft de PKN-gemeente Delfgauw gevierd dat het vijftig jaar geleden is dat het Kerkelijk Centrum Delfgauw aan de Zuideindseweg werd geopend. Dat gebeurde in 1969 ook met Pinksteren, het feest van de Geest!

Dat is wel symbolisch want de spirit zit er na vijftig jaar nog steeds heel goed in bij het Kerkelijk Centrum dat het kloppende hart van Delfgauw is. Het is in alle opzichten met zijn tijd meegegaan. Lange tijd was het gebouw een wat gesloten geheel, maar met de verbouwing van 2012 zijn muren letterlijk geslecht. Het is licht en transparant. Het eerste exemplaar van het boekje '50 jaar Kerkelijk Centrum Delfgauw' – gemaakt door Sjoerd van der Meijden met steun van Janny Zegwaard en René Hofman - werd zondag aangeboden aan de 101-jarige mevrouw Co Rodenburg-Bijl die vanaf het prille begin 'kerkt' in Delfgauw. Ze woont nu in de Lindenhof in Delft. Volgende week meer over het vijftigjarig bestaan van het kerkelijk centrum, de feestweek en het jubileumboekje.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant