Heily van der Jagt overhandigt de Fair Trade-oorkonde aan directielid Danny Ruigrok.
Heily van der Jagt overhandigt de Fair Trade-oorkonde aan directielid Danny Ruigrok.

Bloemendaal-Ruigrok helemaal Fair Trade

Actueel 758 keer gelezen

Namens de verjongde directie van Bloemendaal-Ruigrok Accountants & Adviseurs heeft Danny Ruigrok onlangs een oorkonde in ontvangst genomen waarop de Werkgroep Pijnacker-Nootdorp Fair Trade plechtig verklaart dat het kantoor voldoet aan de eisen van Fair Trade.

Heily van der Jagt overhandigde de oorkonde en daarna werd aan de voorzijde van het fraaie kantoor aan het Oranjeplein in Pijnacker een foto gemaakt als 'bewijs'. Het echte bewijs is natuurlijk dat de medewerkers van Bloemendaal-Ruigrok Fair Trade-koffie en thee zijn gaan drinken. Verder gaat BR bij de inkoop van chocola en gelegenheidspresentjes voor Fair Trade. "Het is een kleine moeite en waarom zou je dan niet jouw kleine bijdrage leveren aan eerlijker handel in de wereld", aldus Danny Ruigrok.

Fair Trade is een keurmerk dat garandeert dat de producent een eerlijke prijs heeft ontvangen en dat de mensen die de productie hebben mogelijk gemaakt onder normale omstandigheden hun werk hebben gedaan en daarvoor een reële vergoeding hebben ontvangen. Dat zou toch iedereen moeten willen? Toch valt het voor de werkgroep nog niet helemaal mee om alle bedrijven en organisaties te overtuigen. De volgende stap die nu gezet gaat worden, is het overtuigen van restaurants en horecabedrijven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant