Dierenpension & Hondenschool Pijnacker loopt lekker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo telstar-online.nl

Dierenpension & Hondenschool Pijnacker loopt lekker

  •   2068 keer gelezen

Luceline van Koppen-Ammerlaan heeft van alles gedaan in het verleden en is gewoon een veelzijdig persoon, ook binnen het werk dat ze nu doet bij haar eigen Dierenpension & Hondenschool Pijnacker aan de Overgauwseweg 54.

Vroeger was Luceline kapster maar echtgenoot Patrick – die net als zijzelf 51 is – is nog de enige 'knipklant'. De hondenschool en het pension 'aan huis' heeft ze al weer een kleine vijftien jaar. Mensen die op vakantie gaan of gewoon overdag hun hond even kwijt moeten, kunnen hem of haar met een gerust hart bij Luceline in bewaring geven. Ze zorgt er goed voor. Haar leven lang gaat ze al leuk en goed om met honden en andere huisdieren zoals katten en konijnen. Voor de veiligheid van de dieren, vangt ze geen hoogrisicohonden op.

Het is eigenlijk al heel lang geleden begonnen met het geven van gehoorzaamheidstrainingen voor allerlei honden. Eerst deed ze dat in loondienst en nadien vanuit haar eigen bedrijf. "Ik doe dat al heel lang bij Intratuin Pijnacker op het terrein. Het gaat vooral om het opvoeden van de hond. Als je een hond goed opvoedt, hebben jij en je omgeving zo veel meer plezier van de hond. Mijn ervaring is dat je iedere hond ongeacht leeftijd kunt opvoeden. Bij wijze van spreken tot de laatste dag dat het dier leeft", aldus Luceline die het mooie van dieren vindt dat ze altijd eerlijk zijn.

Luceline doet de cursussen op dinsdagavond, woensdagochtend, woensdagavond, donderdagavond en vrijdagochtend. Het bijzondere van haar hondenschool is de laagdrempeligheid. Je kunt eigenlijk bijna altijd instromen. Zoals met alles gaat ze praktijkgericht en nuchter te werk.

Daarnaast is het pension dus heel belangrijk. Ze heeft de mogelijkheid om rond de dertig tot veertig honden tegelijk onder te brengen. Dat gaat voor een vaste prijs per dag: 17 euro. "Bij Van der Valk overnacht je er niet voor", zegt echtgenoot Patrick lachend. Hij werkt mee en heeft zijn eigen loon- en klusbedrijf. Luceline en Patrick hebben drie kinderen: Devin, Nando en Rayenne die de hele week meewerkt in het bedrijf van ma en pa die in de weekenden van alles doet en de boel waarneemt als Luceline met de cursussen bezig is.

Luceline is een veelzijdig persoon. Ze heeft een heel goed ontwikkeld gevoel voor wat een hond voelt. "Ik heb heel snel in de gaten dat er iets niet goed zit met een dier. Vaak is het een bepaalde stress. Met verschillende technieken kan ik daar wat aan doen. Met etherische oliën werk ik maar ook met healing touch for animals. Luceline vindt het heel belangrijk dat je gevoel voor dieren hebt, zodra je ermee werkt. "Het klinkt zweverig maar het werkt alleen als je beide voeten op de grond staat", zegt Luceline die ook dierentolk is.

Je zou dus zeggen dat Patrick en Luceline helemaal gebeiteld zitten op de boerderij aan de Overgauwseweg, maar omdat aan de overkant van de weg de woonwijk Tuindersgebied gebouwd gaat worden, kijken ze uit naar een andere locatie. De gemeente kijkt mee evenals de branche-organisatie Dibevo. Het is best lastig om een geschikte plek te vinden, maar Luceline en Patrick zoeken net zo lang tot ze iets hebben. Dierenpension & Hondenschool Pijnacker is een begrip geworden en dat moet vooral ook zo blijven!

Dierenpension & Hondenschool Pijnacker
Overgauwseweg 54
2641NG Pijnacker

015-3617113 /  06-54614207
info@pleziervooruwhuisdier.nl
www.pleziervooruwhuisdier.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227763&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9767773&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227765&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=telstar-online.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=263,264" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>