De oprichters van Het Baken: Eef Meijer, Rob Jagroop, Hans Lindhout en Jos van Schilt.
De oprichters van Het Baken: Eef Meijer, Rob Jagroop, Hans Lindhout en Jos van Schilt.

Nieuwe bridgeclub Het Baken voor blijvers

Actueel 2.755 keer gelezen

De laatste weken hadden we diverse malen een verhaal over de verhuizing van de bridgevereniging PBC en Multi Bridge naar het voormalige uitvaartcentrum aan de Thorbeckelaan. Dit artikel gaat over een nieuw opgerichte vereniging die Het Baken heet.

Deze club wil bij de familie Van Leeuwen in het Parochiehuis blijven bridgen. De vereniging is opgezet door mensen van de Pijnackerse Bridge Club, PBC, maar staat open voor alle bridgers ongeacht hun niveau. Van beginner tot topklassepeler, zegt Rob Jagroop, een van de initiatiefnemers. Jos van Schilt en Hans Lindhout zijn mannen die bij de PBC vandaan komen. Jos gaat de wedstrijdzaken regelen en Hans onder meer de PR. De heren hebben Eef Meijer, een Hagenaar met veel bridge-ervaring in Zoetermeer, bereid gevonden om voorzitter te worden. Ze hebben een eigen club opgericht omdat ze het niet eens waren met de overstap van het Parochiehuis naar het nieuwe Denksporthuis Pijnacker aan de Thorbeckelaan. In grote lijn is hun verhaal dat ze in op de oude stek in het Parochiehuis wilden blijven bridgen vanuit een nieuwe vereniging. Die telt nu nog twintig leden. Ze hopen en verwachten dat het ledental na een jaar gestegen zal zijn tot rond de tachtig.

Eef Meijer: "We zijn lid geworden van de bridgebond en dat betekent dat we over alle faciliteiten kunnen beschikken die nodig zijn, inclusief een gratis website en een rekenprogramma om de uitslagen zo snel mogelijk op een rijtje en op de site te hebben. Bij Het Baken kan iedereen terecht ongeacht het niveau. We willen zeker ook veel aandacht gaan besteden aan het opleiden van nieuwe bridgers. Daar gaan we ook een aparte beginnerslijn voor organiseren. Een van onze zorgen over de overstap naar het nieuwe home was dat de sport aan het vergrijzen is en dat er onderop te weinig mensen bij komen in verhouding tot degenen die door ouderdom of overlijden wegvallen."

De bridgevereniging in oprichting begint op 1 juli met zomerdrives in het Parochiehuis. Die worden gehouden op de maandag- en de donderdagavond. Er zijn negen zomerdrives. Begin september gaat de gewone competitie van start, eveneens op de maandag- en de donderdagavond. Dat waren ook de vaste speelavonden van de PBC. Begin september wordt er een ledenvergadering belegd en dan worden de bestuursleden definitief gekozen. Jos van Schilt benadrukt tot slot nog even dat de nieuwe vereniging met de uitbaters van het Parochiehuis een huurcontract voor vijf jaar is aangegaan met een optie voor verlenging. De parochie van de Joannes de Dooper heeft besloten dat het Parochiehuis blijft bestaan en gaat het gebouw grondig opknappen.

Mensen die zich willen aanmelden kunnen dat doen via: bridgeclubhetbaken@gmail.nl of via www.bridgeclubhetbaken.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant