Hulpagent Lucas met wijkagent Suzan van bureau Pijnacker-Nootdorp.
Hulpagent Lucas met wijkagent Suzan van bureau Pijnacker-Nootdorp.

Lucas (8) slaat inbreker in zijn kruis

Actueel 5.054 keer gelezen

Pijnacker - Zijn moeder Nathalie is er nog steeds een beetje beduusd van. Haar 8-jarige zoontje Lucas heeft onlangs in zijn eentje een inbreker de tuin uitgejaagd.

"Ik kwam uit mijn werk om mijn kinderen van de opvang te halen", begint ze haar verhaal. "Lucas vroeg of hij alvast naar huis mocht lopen. Dat was geen probleem, ik gaf hem de sleutel en riep nog iets van: voor niemand open doen hé? Wij zijn er zo!" Lucas kwam thuis bij zijn huis aan het Hargpad in Tolhek, opende de voordeur en liep de woonkamer in. Tot zijn schrik zag hij dat een onbekende man probeerde over de schutting te klimmen. "Hij is toen om het huis geslopen en liep de poort in. Daar was de man al bijna over de schutting geklommen. Hij balde zijn vuist en sloeg de man zo in zijn kruis", vertelt Nathalie.

De inbreker nam direct de benen en is niet meer gezien. Het ging om een man met half lang haar, zo weet wijkagente Suzan Houweling. De politieagente en haar collega's waren behoorlijk onder de indruk van de actie van Lucas. Hij is daarom afgelopen weekend uitgenodigd op het politiebureau voor een speciale rondleiding. De politie raadt wel aan om bij verdachte omstandigheden altijd 112 te bellen. De jonge Pijnackernaar weet nog niet of hij later ook echt bij de politie wil. Hij mag sowieso solliciteren!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant