Het motto is: niet aan de kant blijven staan, maar meedoen!
Het motto is: niet aan de kant blijven staan, maar meedoen!

Niet de kwaal maar de mens centraal

Actueel 1.599 keer gelezen

Op dinsdagavond 14 mei a.s. organiseert de Adviesraad Sociaal Domein Pijnacker-Nootdorp een informatieavond in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Het doel van deze wet is het 'meedoen'. Mensen moeten zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en kunnen meedoen in de samenleving. Hulp kan op vele manieren worden geboden. Hoe is de situatie in Pijnacker-Nootdorp?

De Adviesraad Sociaal domein adviseert het college van Pijnacker-Nootdorp over voorgenomen beleid op het gebied van WMO, Jeugdzorg, en Werk & Inkomen. Om het College zo goed mogelijk te kunnen adviseren wil de Adviesraad onder andere weten hoe uw beleving is, waar u behoefte aan hebt en hoe de gemeente daarmee omgaat. Gevoed vanuit uw ervaring of professionele input, kunnen we uw informatie en kennis inzetten om tot een beter onderbouwd advies te komen.

Tijdens deze avond praten we met elkaar over uw hulpvragen, hoe de uitvoering tot stand komt en welke WMO hulp mogelijk is op het gebied van middelen en voorzieningen. Twee beleidsmedewerkers van de gemeente zullen de actuele stand van zaken schetsen, waarna we met elkaar in gesprek gaan.

Programma

19.30-20.00 uur                     Inleiding door de adviesraad en beleidsmedewerkers gemeente

19.45-20.00 uur                     Voorstellen leden Adviesraad

20.00-20.45 uur                     Tafelgesprekken

20.45-21.00 uur                     Korte pauze

21.00-21.30 uur                     Plenaire bijeenkomst. Korte terugkoppeling vanuit de tafelgesprekken; input vanuit de zaal, ook op andere onderwerpen, mogelijk.

21.30-22.00 uur                     Afsluiting en informeel napraten onder het genot van een drankje

De bijeenkomst vindt plaats in de Kiezel te Delfgauw, Laan der Zeven Linden 175. Omdat we graag willen weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen, verzoeken wij u zich, bij voorkeur voor 10 mei a.s. aan te melden via adviesraadsociaaldomeinpn@gmail.com.

Voorzitter Adviesraad Sociaal Domein

Piet van Adrichem

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant