The Bentleys zorgen voor livemuziek tijdens de 35+ Soosavond van komende vrijdag 3 mei.
The Bentleys zorgen voor livemuziek tijdens de 35+ Soosavond van komende vrijdag 3 mei.

Tweede week Oranjefeesten met 35+ Soos en Beatrixrun

Actueel 880 keer gelezen

Koningsdag was zaterdag pittig koud en regenachtig waardoor de festiviteiten wellicht wat minder goed uit de verf kwamen dan gepland, maar de Oranjevereniging Pijnacker kijkt in grote lijn toch positief terug op de festiviteiten in het centrum. Het muziekfeest in de tent met twee uitstekende bands was supergezellig. De totale evaluatie volgt later, omdat het vizier eerst wordt gericht op week 2 van het programma.

Vanmiddag, woensdag 1 mei, was er vanaf 14.00 uur een middag vol entertainment in de tent op het Raadhuisplein. Wat vroeger de Seniorenmiddag heette, is nu een feestje met live-muziek van zanger Marco Laros, een Pijnacker Van Toen Kwis van Erik Bevaart en Wim Meijer en een Rad van Fortuin met prachtige prijzen die beschikbaar zijn gesteld door het lokale bedrijfsleven. Met een schitterende televisie als hoofdprijs. Maar goed: als deze krant verschijnt cq wordt gelezen, is deze happening waarschijnlijk al achter de rug.

35+ Soos
Op dan maar naar de volgende happening en dat is op vrijdagavond de 35+ Soos. Dat wordt een leuke gezellige avond voor iedereen van 35 jaar en ouder. Er is een geweldige coverband, The Bentleys. Ze komen als het goed is met een Rolls Royce het Raadhuisplein op en dus niet met een Bentley. Deze band speelt alles wat de gemiddelde 35-plusser mooi en goed vindt qua muziek.

Behalve The Bentleys zijn ook de mannen van Disco Galaxy van de partij, de DJ's Koos Haket (die even tussen zijn pioenen vandaan komt) en Angelo van der Hoeven. Het begint om 19.30 uur en kaarten zijn bij Het Moortje en aan de tent te koop voor 7,50 euro.

Beatrixrun
'We' zijn zaterdagmorgen 4 mei in elk geval allemaal op tijd wakker en bij de les om de start van de Beatrixrun mee te maken. Die wordt op kwart over tien weggeschoten door wethouder Peter Hennevanger. "We zijn blij dat burgemeester Francisca Ravestein, die zich samen met de top van de politie Pijnacker, heeft ingezet om dit prachtige evenement te behouden", zegt voorzitter Arjo Bijsterveld van de Oranjevereniging.

De politie Haaglanden zou er geen capaciteit meer voor hebben om deze rits van honderd zijspanmotoren met mensen met een beperking 'in de bak' verkeerstechnisch te begeleiden. De autoriteiten van Pijnacker-Nootdorp hebben met hun inspanningen weten te voorkomen dat de Beatrixrun voor het laatst zou zijn dit jaar. "We kunnen niet heel ver in de toekomst kijken maar voor de komende jaren is dit geweldige evenement verzekerd van doorgang. En daar is iedereen ontzettend blij mee."

Fietstocht
Door een communicatiestoornis staat in het Oranjekrantje dat de Bevrijdingsdag Fietstocht op zondag 5 mei is. Dat is dus een misverstand. De Fiets Skeeler Tocht is op zaterdag 4 mei. Iedereen kan tussen 13.00 en 14.00 uur starten bij De Viergang aan de Sportlaan. Koos Vonk zit daar weer paraat om de mensen met een mooie routeomschrijving op pad te sturen. Wie een beetje doorrijdt, is op tijd terug om rond 16.45 uur de terugkomst van de Beatrixrun mee te maken. De motoren met zijspan maken dan weer hun traditionele Engelse Lus op de Oostlaan en de Westlaan. Dat is het einde van de festiviteiten van dit jaar.

Zoals gezegd: de Oranjevereniging kijkt met een goed gevoel terug op Koningsdag. Natuurlijk is er veel minder te doen en te beleven dan vroeger maar de financiële situatie noopte daartoe. Er komen weer betere tijden en er wordt nu al vooruit gekeken naar 2020, als het 75 jaar geleden is dat de WOII ten einde kwam.

Dodenherdenking
Daarmee zijn we bij de Dodenherdenking van 2019: die is zaterdagavond 4 mei. In Pijnacker vanaf 19.00 uur in de RK-kerk aan de Oostlaan en vanaf 19.30 uur na een korte tocht gevolgd door een herdenking bij het monument in het Emmapark. Zondag 5 mei is er geen Bevrijdingsprogramma maar volgend jaar zal dat toch wel anders zijn…

                

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant