Trein bij voormalig treinstation Pijnacker.
Trein bij voormalig treinstation Pijnacker.

Historie openbaar vervoer in en om Pijnacker

Actueel 2.785 keer gelezen

De komende lezing van het Historisch Genootschap Oud Pijnacker vindt plaats op donderdag 9 mei 2019 met als onderwerp 'Openbaar vervoer in en om Pijnacker', waarbij het accent zal liggen op de Hofpleinlijn.

De avond vindt plaats in de vestiging Pijnacker van de Bibliotheek Oostland, Julianalaan 47 in Pijnacker en begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Ook belangstellende niet-leden zijn van harte welkom (bijdrage 5 Euro) Over hetzelfde onderwerp 'Openbaar vervoer in en om Pijnacker', kunt u vanaf 6 mei 2019 in de vestiging Pijnacker van de Bibliotheek Oostland een nieuwe tentoonstelling bezichtigen, die de medewerkers van het Historisch Informatie Punt (HIP) weer met grote zorg hebben samengesteld.

U kunt op het informatiebord van de Spoorwegen komen kijken hoe laat de Hofpleintrein vanaf Pijnacker vertrekt, de maquette van het station Pijnacker met weemoed bewonderen en de prachtige miniatuur treintjes van de Hofpleintrein bezichtigen. Heeft u foto's of voorwerpen die te maken hebben met Pijnacker of gebruiksvoorwerpen uit de Nederlandse geschiedenis en wilt u deze delen met anderen? U kunt ze dan in bruikleen aan ons afstaan. Hiervoor kunt u contact opnemen met Mieke van der Kuij, tel. 015-3694662 of e-mail: m.vanderkuij@telfort.nl. Voor nadere informatie over onze lezingen en andere activiteiten kijk op www.hgop-pijnacker.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant