Na de rondleiding was er nog voldoende tijd om zelf in het museum nog wat rond te kijken.
Na de rondleiding was er nog voldoende tijd om zelf in het museum nog wat rond te kijken.

Cultureel uitje van De Zonnebloem Pijnacker

Actueel 1.131 keer gelezen

Onlangs gingen gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem een dagje uit naar het Van Gogh Museum in Amsterdam. Dit uitstapje werd mogelijk gemaakt door de Museum Plus Bus gesponsord door de BankGiroLoterij.

Op de heenreis naar Amsterdam werden de deelnemers getrakteerd op een ritje over de terreinen van de internationale luchthaven. Door het filerijden langs onder meer Schiphol Plaza en de vertrekhallen, kregen de deelnemers een goed beeld van het drukke toeristenverkeer, en actueel onderwerp. De gastvrouw van de Plus Bus organisatie begeleidde de groep naar de gereserveerde plaatsen in het restaurant. Na de koffie volgde een goed verzorgde lunch. Vervolgens werd het gezelschap opgesplitst in drie groepen waarna drie museumgidsen een rondleiding verzorgden langs enkele beroemde werken van Van Gogh.

Hierbij gingen zij in op achtergronden zoals de periodes in het leven van de schilder, zijn voorkeur voor stijlen en de stemmingen waaronder de schilderijen tot stand kwamen. Ook de verhouding tot zijn tijdgenoot Gauguin kwam hierbij om de hoek kijken. Om kwart voor vier vertrok het gezelschap uit het Amsterdams museumkwartier op weg naar Pijnacker. Het activiteitenteam bedankte de gastvrouw en gastheer/chauffeur van de Museum Plus Bus waarna de voorzitter het activiteitenteam bedankte voor de voorbereidingen voor dit cultureel uitje. De deelnemers hebben er erg van genoten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant