Restaurant De Vang bij molen Windlust in Nootdorp
Restaurant De Vang bij molen Windlust in Nootdorp

De Vang - eten & drinken viert vijfjarig bestaan

Actueel 1.009 keer gelezen

De Vang - eten & drinken viert haar eerste lustrum op donderdag 25 april. Eén dag is niet genoeg, dus het hele jaar wordt het lustrum uitgebreid gevierd met ludieke acties die te maken hebben met het getal 5. "Bijvoorbeeld elk tweede hoofdgerecht voor 5 euro of alle voorgerechten voor 5 euro," vertelt eigenaar Wouter Steeneveld. "In april hebben we een nieuwe actie: een fles wijn voor 5 euro bij een lunch of diner. Het vergt wat creativiteit om iets leuks te bedenken." Tijd voor een terugblik op de afgelopen paar jaar.

Uniek aan het restaurant is de locatie: in de graanschuur van molen Windlust in Nootdorp. "Het meel van deze gebruiken we voor ons brood, pannenkoeken en ons befaamde appeltaart. Echt top dat we op deze manier een lokaal streekproduct kunnen gebruiken." Daarnaast gebruikt De Vang brood en vlees van de Bieslandhoeve en zo veel mogelijk fruit en groente uit de buurt. Sinds 1995 zit in de graanschuur een restaurant, vijf jaar geleden werd Wouter eigenaar. "Ik heb altijd de droom gehad om voor mezelf te beginnen. Ik zag gelijk dat het pand potentieel had om er wat moois van te maken. Op 1 april 2014 kreeg ik de sleutel, na drie weken verbouwen gingen we op 25 april open." De meeste klanten komen uit Nootdorp of Pijnacker, met mooi weer is het hele terras gevuld met mensen die even langsfietsen en een kop koffie met appelgebak niet kunnen weerstaan.

Romantisch beeld
"Toen ik begon had ik een geromantiseerd beeld over een eigen restaurant runnen," zegt Wouter. "Als ik zo terugkijk, heb ik veel wijze levenslessen geleerd. In het begin was het even zoeken wat we wilden aanbieden in de keuken." Hij vertelt dat er eerst te bijzondere gerechten op het menu stonden, gerechten als carpaccio, kipsaté, tournedos of een hamburger zijn het populairst. "Nu is ons menu afgestemd op onze klanten, maar we zijn mijn ideaal van zo veel mogelijk streekproducten niet uit het oog verloren. Daarnaast bieden we drie vegetarische hoofdgerechten aan, het is fijn om die keuze te hebben."

Kerstdiner thuis
Rond de kerstdagen is De Vang - eten & drinken nog populairder vanwege het kerstdiner dat thuis wordt afgeleverd. "Vier jaar geleden zijn we gestart met een een restaurantwaardig kerstdiner voor thuis. Wij bereiden alles voor en leveren het thuis af, zodat je het alleen hoeft op te warmen en mooi op het bord legt. Geen stress, lekker in huiselijke sfeer en toch een luxe diner." Het is een groot succes: het team van De Vang is een week van tevoren druk in de weer om alles te regelen. Vorig jaar resulteerde dit in een kerstdiner voor 245 man, verdeeld over 57 adressen en drie dagen. "Een hele logistieke operatie, we verpakken alle items individueel en met een goede instructie om het te bereiden. Ik denk dat we wel 2000 verschillende stickers hebben geplakt." Een smakelijk succes, wat het restaurant nog meer op de kaart zet. Op naar het volgende lustrum!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant